Πριν από λίγους μήνες, είχε αναφερθεί ότι το Facebook έκανε δοκιμές ενσωμάτωσης SMS στην εφαρμογή του Messenger για Android. Πλέον το χαρακτηριστικό έχει ενσωματωθεί επίσημα. Η χρήση του είναι προαιρετική, ενώ για να την ενεργοποιήσετε θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής, να επιλέξετε “SMS” και στη συνέχει να επιλέξετε “Προεπιλεγμένη Εφαρμογή SMS”. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα SMS σας θα αποστέλλονται και λαμβάνονται από την εφαρμογή του Messenger. Για να διαφοροποιηθούν, οι SMS συνομιλίες σας θα είναι σε μωβ χρώμα, ώστε να ξεχωρίζουν σε σχέση με το μπλε του Messenger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα SMS στο Messenger δεν υποστηρίζουν μόνο κείμενο και εικόνες. Υποστηρίζουν επίσης αυτοκόλλητα, εικόνες GIF, emojis και την κοινοποίηση τοποθεσίας – ακριβώς όπως και οι συνομιλίες του Messenger. Το Facebook διευκρίνισε ότι κανένα από τα μηνύματα δεν αποθηκεύεται σε διακομιστές της εταιρείας. Όλα τα μηνύματα κειμένου αποστέλλονται μέσω SMS ως συνήθως. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι ισχύουν κανονικά τα τέλη γραπτών μηνυμάτων.

Το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο για την εφαρμογή Android και όχι για την iOS έκδοση, κάτι το οποίο οφείλεται στους περιορισμούς της δεύτερης, ενώ πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε βελτιώσεις για τη δική της εφαρμογή, iMessenger, που “φέρνει” περισσότερο πλέον στο Facebook Messenger.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης