Η TCL Communication ανακοίνωσε ότι η συμφωνία χρήσης του ονόματος BlackBerry για τις συσκευές της πρώτης θα λήξει, κλείνοντας έτσι έναν τετραετή κύκλο συνεργασίας. 
 

Σε δήλωσή της, η TCL ανακοίνωσε ότι η συμφωνία θα λήξει στις 31 Αυγούστου, μετά την οποία η κινεζική εταιρεία δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να σχεδιάζει, να κατασκευάζει ή να πωλεί νέες φορητές συσκευές BlackBerry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η TCL θα συνεχίσει να προσφέρει τεχνική υποστήριξη και να εκπληρώνει τις εγγυήσεις των συσκευών μέχρι τις 31 Αυγούστου, 2022, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους, όπως δήλωσαν.

Η τελευταία συσκευή της TCL Communication που κυκλοφόρησε με το εμπορικό σήμα της BlackBerry ήταν το Key 2 LE το 2018. Διέθετε υλικό πληκτρολόγιο σε μορφή QWERTY, ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν και οι περισσότερες συσκευές BlackBerry.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Οκτώβριο του 2019, η TCL Communication είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο λήξης της συμφωνίας αδειοδότησης της BlackBerry. Εκείνη την εποχή η εταιρεία μόλις είχε ανακοινώσει τη σειρά smartphone της ίδιας της TCL, που μάλιστα φέρουν και το brand TCL. Τότε, είχαν υποστηρίξει ότι τα τρία brands (TCL, Alcatel και Blackberry) θα συνυπήρχαν, αφού το καθένα απευθυνόταν σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Η TCL παρουσίασε μια σειρά από νέα μοντέλα στην έκθεση CES τον περασμένο μήνα, αλλά και το πρώτο της τηλέφωνο 5G, το TCL 10 5G.

Η Blackberry, η οποία σχεδίαζε και κατασκεύαζε μόνη της τα κινητά της, το 2015 ξεκίνησε να κατασκευάζει Android τηλέφωνα και το 2016 ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε την ανάπτυξη δικών της συσκευών και θα ξεκινούσε την αδειοδότηση, την οποία στη συνέχεια ανέλαβε η TCL.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης