Το Red Bull Illume επιστρέφει – ο διαγωνισμός που αποτελεί το επιστέγασμα των φωτογραφιών action και adventure sports ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά! Αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φωτογράφους καθώς αναδεικνύει τις πιο δημιουργικές και εντυπωσιακές φωτογραφίες στον πλανήτη, ενώ παράλληλα αντικατοπτρίζει το πάθος, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των φωτογράφων που τις τραβούν. 

To Image Quest 2019 αποτελεί την 5η έκδοσή του Red Bull Illume και περιλαμβάνει δύο νέες συναρπαστικές κατηγορίες:  Best of Instagram by SanDisk και Moving Images! Οι συμμετοχές για την κατηγορία Best of Instagram by SanDisk έχουν ξεκινήσει και είναι μηνιαίες, με ημερομηνία λήξης στις 14 Ιουνίου 2019. Οι συμμετοχές για τον βασικό διαγωνισμό είναι ανοιχτές για τρεις μήνες, από 1η Μάιου μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής Βραβείων του Red Bull Illume Image Quest που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2019. Τα έργα που θα φτάσουν στον τελικό, θα κάνουν το γύρο του κόσμου, καθώς θα εκτεθούν με καινοτόμο τρόπο κατά τη διάρκεια της Exibit Tour μέσα στο 2020. Η Sony, ο ηγέτης στην βιομηχανία της φωτογραφίας επιστρέφει σαν συνεργάτης, ενώ χορηγεί και την κατηγορία Innovation.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα κατηγορία Best of Instagram by SanDisk που προστέθηκε στο διαγωνισμό, αφορά σε gram-worthy στιγμές των show-stopping adverture και action sports. Aποδεικνύει ότι το Instagram αποτελεί πλέον ένα μοναδικό και κοινό τρόπο έκφρασης μέσω φωτογραφιών για όλους μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει τη δύναμη που μπορεί να έχει μια φωτογραφία, επικυρώνοντας το ρητό: μια εικόνα, χίλιες λέξεις! Για να συμμετέχετε απλώς κάνετε tag @redbullillume και #rbi19submission. Οι συμμετοχές ξεκίνησαν και θα αναδεικνύουν ένα νικητή ανά μήνα μέχρι τον Ιούνιο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, καθώς οι φωτογραφίες δεν είναι πλέον μόνο στατικές, έχουμε την εισαγωγή μιας ακόμα νέας κατηγορίας, αυτή των Moving Images. Η νέα αυτή κατηγορία αποτελεί ένα ανοικτό διαγωνισμό για τα καλύτερα adventure και action sport clip με διάρκεια από 5 έως και 30 δευτερόλεπτα.   

Ο διαγωνισμός Red Bull Illume θα συνεχίσει την παράδοση των εκπληκτικών βραβείων, που είναι γνωστά ως τα Oscar της φωτογραφίας. Οι φωτογράφοι από όλο των κόσμο μπορούν να πάρουν μέρος σε έντεκα διαγωνιστικές κατηγορίες φέτος και είναι οι ακόλουθες:

• Best of Instagram by SanDisk
• Masterpiece
• Creative by Skylum
• Moving Images
• Emerging
• Playground
• Energy
• Raw
• Innovation by SONY
• Wings
• Lifestyle
 

Το Red Bull Illume 2019 υπόσχεται να παρουσιάσει μία ακόμα πιο ευρεία ποικιλία θεαματικών φωτογραφιών σε σχέση με το 2016, όταν 34.624 φωτογραφίες υποβλήθηκαν από 5.645 φωτογράφους, από 120 χώρες. Νικητής τότε, όπως και το 2013, αναδείχτηκε ο φωτογράφος Lorenz Holder, ο οποίος κατάφερε να τραβήξει μια άκρως εντυπωσιακή φωτογραφία με τον αθλητή Senad Grosic να ισορροπεί σε μία ρόδα με το ποδήλατό του πάνω σε μια γέφυρα, αποτυπώνοντας με μοναδικό τρόπο τον απόλυτο χρωματικό αντικατοπτρισμό του τοπίου στο νερό του ποταμού.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης