Η HMD Global, η κατασκευάστρια εταιρεία των Nokia κινητών και η ZEISS ανακοίνωσαν σήμερα την από κοινού υπογραφή αποκλειστικής συνεργασίας, η οποία στοχεύει στη θέσπιση νέων προτύπων εικόνας στη βιομηχανία των smartphones. Αυτή η μακροπρόθεσμη συμφωνία βασίζεται στην τεχνογνωσία και στην κοινή πορεία που διαθέτουν τόσο η Nokia, όσο και η ZEISS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με κοινή φιλοδοξία να αναβαθμίσουν την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας της εικόνας στα smartphones, καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα υλοποίησης, από το λογισμικό και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, μέχρι την ποιότητα της οθόνης και τον οπτικό σχεδιασμό. Από τη συνεργασία διαφαίνεται ότι η ZEISS και η HMD Global θα αναπτύξουν κοινά πρότυπα δυνατοτήτων στην εικόνα και θα επαναφέρουν τη μάρκα ZEISS στα Nokia smartphones. Η δέσμευση, η οποία συνεχώς βελτιώνει την εμπειρία εικόνας του καταναλωτή αντικατοπτρίζει τις κοινές αξίες μεταξύ των δύο εταιριών – μια ενιαία δέσμευση στην ποιότητα, την αληθινή δεξιοτεχνία και την επιθυμία να βελτιωθεί η real-life εμπειρία.

Οι επαφές μεταξύ της ZEISS και της Nokia ξεκίνησαν πριν από μια δεκαετία και βασίζονταν πάντα σε ένα κοινό πάθος για καινοτομία και την προσφορά της καλύτερης δυνατής εμπειρίας για τον καταναλωτή. Η προηγούμενη συνεργασία συνέβαλλε στη διάμορφωση τεχνολογικών καινοτομιών από τη ZEISS και τη Nokia, όπως το πρώτο κινητό τηλέφωνο με πολλαπλά megapixels παγκοσμίως και πολλές άλλες πρωτοποριακές συσκευές, από τα Nokia N series έως εκείνες που διαθέτουν τεχνολογίες Nokia PureView. Αυτή η ανανεωμένη σχέση αποτελεί μακροπρόθεσμη δέσμευση για την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογικής καινοτομίας για τα επόμενα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Arto Nummela, Διευθύνων Σύμβουλος της HMD Global:

“Η συνεργασία με τη ZEISS αποτελεί σημαντικό κομμάτι της δέσμευσής μας να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον τελικό καταναλωτή. Οι fans μας θέλουν κάτι πολύ περισσότερο από μια καλή κάμερα στο smartphone, θέλουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εικόνας που δεν θέτει απλώς τα στάνταρ, αλλά τα επαναπροσδιορίζει. Οι fans μας το περιμένουν και, μαζί με τη ZEISS, τους το παρέχουμε – από κοινού ανεπτυγμένη τεχνολογική υπεροχή εικόνας για όλους”.

Δρ. Matthias Metz, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ZEISS:

“Η συνεργασία της HMD Global με τη ZEISS για τα Nokia smartphones θα ενισχύσει εκ νέου τη συνολική εμπειρία εικόνας για τους καταναλωτές, με γνώμονα την υπεροχή και την καινοτομία. Η συνεργασία μας είναι χτισμένη σε γερά θεμέλια. Μαζί, προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στο μέλλον της εξελιγμένης smartphone εικόνας.”

Αυτή η αποκλειστική συνεργασία με τη ZEISS αποτελεί επιπρόσθετη απόδειξη ότι η HMD Global συνεργάζεται με τους καλύτερους και αξιοσέβαστους στη βιομηχανία, για να επιτύχει την τελειότητα σε κάθε πτυχή σχεδίασης και κατασκευής των τηλεφώνων και αποτελεί δέσμευση προς τους καταναλωτές να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία εικόνας σε ένα smartphone.

Να αναφέρουμε ότι τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα της αγοράς (Nokia 3, 5 και 6) δεν διαθέτουν τεχνολογία της ZEISS, αλλά αναμένεται να τη δούμε στα επόμενα μοντέλα της Nokia. Επιπρόσθετα, η συμφωνία ανάμεσα σε HMD Global και ZEISS είναι αποκλειστική, καθώς μόλις έληξε η έως τώρα αποκλειστική συμφωνία της τελευταίας με τη Microsoft.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης