Μια νέα αναφορά του Ομοσπονδιακού Γραφείου Προστασίας από την Ραδιενέργεια στη Γερμανία αποκάλυψε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκαναν οι υπεύθυνοι σε νεότερα, αλλά και παλαιότερα smartphones. Τα δεδομένα μετρώνεται σε watt/kg με τα “ασφαλέστερα” τηλέφωνα να σημειώνουν τα μικρότερα σκορ.

Το κινητό με το μεγαλύτερο επίπεδο ακτινοβολίας, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, είναι το Xiaomi Mi A1, το οποίο φτάνει τα 1.75 W/kg. Δεύτερο στη σειρά είναι το OnePlus 5T στα 1.68 W/kg, ενώ από τα μοντέλα της OnePlus υπάρχει και το OnePlus 6T στην τέταρτη θέση με 1.55 W/kg. Άλλα τηλέφωνα που υπάρχουν σε αυτήν τη λίστα είναι τα Pixel 3 / 3 XL, τα iPhone 7 / 8 και άλλα, που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, οι μετρήσεις από μόνες τους δεν σημαίνουν κάτι, ούτε κάνουν επικίνδυνα αυτά τα τηλέφωνα. Υπάρχουν οργανισμοί που θεωρούν ότι τα όρια για την ακτινοβολία όταν η συσκευή βρίσκεται κοντά στο κεφάλι είναι στα 2 W/kg. Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε σαφές μέτρο για το τι θεωρείται επικίνδυνο, αλλά υπάρχουν και σημαντικές μεταβολές αναλόγως των μετρήσεων και των συνθηκών.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης