H αγορά της κινητής παγκοσμίως βρίσκεται σε ύφεση πλέον, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Strategy Analytics, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και η IDC (International Data Corporation). Πρόκειται για τις δυο πιο αξιόπιστες εταιρείες του χώρου, που μόλις παρουσίασαν τις αναφορές τους για το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Οι αριθμοί τους διαφέρουν ελαφρώς, αλλά τα γενικά αποτελέσματα είναι ίδια. Οι παγκόσμιες αποστολές τηλεφώνων για μία ακόμα φορά φαίνονται να είναι σε ύφεση, κατά περίπου 6-8% σε σχέση με το περασμένο αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 355-360 εκατ. συσκευές.
Η σειρά Mate 20 αναμένεται να σπρώξει ακόμα περισσότερο προς την κορυφή την εταιρεία

Πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο σε ύφεση για μια αγορά που είδε πρωτοφανή ανάπτυξη την περασμένη δεκαετία και πλέον οι αναλυτές αρχίζουν να έχουν αμφιβολίες για ενδεχόμενη αλλαγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δεν εμφανίζουν όμως όλες οι κατασκευάστριες εταιρείες κοινά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, η Huawei και η Xiaomi βλέπουν αύξηση της τάξης του 32% και 20% αντίστοιχα σε σχέση με τα περσινά τους νούμερα. Αυτό επέτρεψε στην Huawei να ξεπεράσει την Apple για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με διαφορά περίπου 5 εκατ. μονάδων ανάμεσά τους.

Η Samsung διατηρεί σοβαρό προβάδισμα προς το παρόν σε σχέση με τη Huawei και την Apple, όμως οι πωλήσεις της έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και πλέον η ύφεσή αυτή αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Πρόκειται για τεράστια μείωση σε ετήσια βάση κατά 13% όσον αφορά τις αποστολές, αλλά και μείωση μεριδίου από 22% στο 20%.

Ενώ η Samsung δεν κατάφερε να πετύχει σε όλες τις κατηγορίες, η Huawei φαίνεται να πέτυχε τόσο στις υψηλότερες κατηγορίες, όσο και στις πιο οικονομικές, συμπεριλαμβάνοντας τις συσκευές μεσαίας κατηγορίας της Honor, αλλά και τις νέες ναυαρχίδες της με τη σειρά “P”. Το επόμενο τρίμηνο θα είναι σίγουρα ακόμα πιο συναρπαστικό για την εταιρεία, καθώς θα συμπεριλαμβάνει και το επιτυχημένο λανσάρισμα της σειράς Mate 20.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης