H Sony ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2017 και σε μεγάλο βαθμό τα νέα είναι καλά για την ίδια. Πρόκειται για το τρίμηνο το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου.

Η εταιρεία σημείωσε συνολική αύξηση εσόδων κατά 15% από την προηγούμενη χρονιά φτάνοντας στα 1.8 δισ. yen (16.7 εκατ. δολάρια περίπου) με τα λειτουργικά έσοδα να είναι στα 1.8 τρις yen (περίπου 16.7 δισ δολάρια), πράγμα που σημαίνει ότι τριπλασιάστηκαν από το ίδιο τρίμηνο πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τμήμα Mobile η Sony κατάφερε να κάνει συνολικά 3.4 εκατ. αποστολές smartphones. Αν και οι αριθμοί είναι αρκετά χαμηλοί, πρόκειται για αύξηση 10% από πέρσι, όπου είχε αποστείλει 3.1 εκατ. Για ολόκληρη τη χρονιά, η Sony κρατά τον ίδιο στόχο, που είναι να αποστείλει 16.5 εκατ.

Τα έσοδα του τμήματος Mobile έπεσαν κατά 3%, αλλά η Sony αναφέρει πως αυτό συνέβη λόγω αλλαγής στη σύνθεση προϊόντων που πουλήθηκαν. Άρα αυτό μπορεί να σημαίνει πως υπήρξαν πιο πολλές πωλήσεις mid-range μοντέλων όπως Sony Xperia XA1 και XA1 Ultra. Ωστόσο, τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα 32.5 εκατ. δολάρια και αυτό οφείλεται στα χαμηλότερα λειτουργικά κόστη και έξοδα για R&D.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεδομένου ότι οι αποστολές της είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, μένει να δούμε τι έχει να ανακοινώσει στο εξής η εταιρεία για να γίνει πιο ελκυστική και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Το press event της Sony εν όψει της IFA 2017, έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης