Η Qualcomm αποκάλυψε το νέο της 5G chipset στο Snapdragon Tech Summit 2021 και ανακοίνωσε ότι ο νέος Snapdragon 8 Gen 1 θα είναι διαθέσιμος σε τηλέφωνα Android από τον επόμενο μήνα.
 

Η Honor, η Motorola, η Vivo, η Xiaomi και η ZTE είναι μεταξύ των κατασκευαστών smartphone που θα ενσωματώσουν το νεότερο τσιπ της Qualcomm στις επερχόμενες 5G συσκευές τους, όπως δήλωσαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Qualcomm ισχυρίζεται ότι το Snapdragon 8 Gen 1 μπορεί να προσφέρει ταχύτητες λήψης 10 Gb/s σε 5G και 3,6 Gb/s σε Wi-Fi 6. Ενσωματώνει το σύστημα μόντεμ-RF τέταρτης γενιάς της εταιρείας, το X65 5G.

Ο Snapdragon 8 Gen 1 λένε πως θα χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ψηφιακών νομισμάτων, ταυτοτήτων και κλειδιών αυτοκινήτου, με το τσιπ να είναι το πρώτο στη σειρά που θα διαθέτει εξειδικευμένη μηχανή για την ασφαλή αποθήκευση αυτών. Επίσης, το τσιπ θα ενσωματώνει και κάρτα SIM για πρώτη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Qualcomm εξήγησε ότι μπορεί να λάβει 4.000 φορές περισσότερα δεδομένα από την κάμερα σε σχέση με τον προκάτοχό του, μέσω του πρώτου εμπορικού 18-bit επεξεργαστή εικόνας.

Ο Snapdragon 8 Gen 1 ενσωματώνει επίσης την 7ης γενιάς AI Engine της Qualcomm, με δυνατοτητα επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, που μπορεί να ιεραρχεί και να αναλύει τις ειδοποιήσεις του χρήστη.

Τέλος, το chipset προσφέρει 30% βελτιωμένη απόδοση στα γραφικά, χωρίς να απαιτεί αυξημένη ισχύ, ενώ η Qualcomm δήλωσε πως μπορεί να προσφέρει στα κινητά «εμπειρίες gaming επιπέδου υπολογιστή desktop».

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης