Νέα συλλογική αγωγή κατατέθηκε κατά της Apple από δικηγορική εταιρεία της Καλιφόρνια χθες, η οποία υποστηρίζει ότι η Apple επίτηδες κυκλοφόρησε ένα update, το οποίο αχρηστεύει τους παλαιότερους φορτιστές της. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το update εμποδίζει πλέον τη χρήση παλαιότερων φορτιστών και καλωδίων για iPhone, αναγκάζοντας τους χρήστες να αγοράσουν νέους φορτιστές της Apple. Οι iOS συσκευές εμφανίζουν το μήνυμα “αυτό το αξεσουάρ μπορεί να μην υποστηρίζεται”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Νοέμβριο του 2016, η Apple κυκλοφόρησε ένα update (πιθανώς το 10.1.1), το οποίο ήταν “σχεδιασμένο και προγραμματισμένο να εμποδίζει, από τον Νοέμβριο του 2016, τη σωστή φόρτιση των iPhones από παλαιότερους φορτιστές.” Ενώ αυτό συνέβη και με αξεσουάρ από τρίτους κατασκευαστές τότε, η αγωγή αναφέρεται συγκεκριμένα σε παλαιότερους φορτιστές της Apple.

Η αγωγή απαιτεί την παύση αυτής της πρακτικής και ενημέρωση όλων των πελατών που επηρεάστηκαν, αλλά και να συνεχίσουν με “επιδιορθωτική διαφήμιση” για να αυτήν την αδικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple ήδη έχει παραδεχθεί μια άλλη παραπλανητική πρακτική, όπου επίτηδες μείωσε τις επιδόσεις παλαιότερων iPhone, για τη βελτιστοποίηση της χρήσης της μπαταρίας. Μετά από αυτό (και τις αγωγές που ακολούθησαν) αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν ένα πρόγραμμα αλλαγής μπαταρίας με μικρότερο κόστος, το οποίο πρόσφατα δήλωσαν ότι οδήγησε σε χαμηλότερες πωλήσεις των νέων iPhone από τις αναμενόμενες, αφού οι καταναλωτές επέλεγαν να αλλάξουν μπαταρίες αντί να αγοράσουν νέο iPhone.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης