Η Samsung ξεκίνησε να διανέμει την ενημέρωση λογισμικού One UI 4 για τα Galaxy S21, S21 Plus και S21 Ultra από σήμερα, όπως ανακοίνωσαν. Η ενημέρωση βασίζεται στο φετινό Android 12, κυκλοφόρησε σε public beta τον Σεπτέμβριο και προσθέτει νέες επιλογές θεμάτων, τροποποιήσεις πληκτρολογίου και νέες ρυθμίσεις απορρήτου, ανάμεσα σε άλλα.

Τα νέα χαρακτηριστικά που συνοδεύουν την πιο πρόσφατη έκδοση του λογισμικού της Samsung βασίζονται στις αναβαθμίσεις του Android 12. Για αρχή υπάρχει μια ελαφρά αλλαγή στον σχεδιασμό, τύπου “Material You”, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αλλαγής του συνδυασμού χρωμάτων του λειτουργικού συστήματος με βάση την ταπετσαρία που έχετε επιλέξει, ενώ υπάρχουν επίσης επανασχεδιασμένα γραφικά στοιχεία. Οι νέες λειτουργίες που εστιάζουν στο απόρρητο περιλαμβάνουν έναν πίνακα ελέγχου του Απορρήτου που παρακολουθεί πόσο συχνά οι εφαρμογές ζητούν ευαίσθητες πληροφορίες από το τηλέφωνό σας και υπάρχουν επίσης νέες ενδείξεις που δείχνουν πότε χρησιμοποιείται η κάμερα ή το μικρόφωνο του τηλεφώνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα custom πληκτρολόγιο που προσφέρει περισσότερα κινούμενα emoji και αυτοκόλλητα.

Παρόλο που η ενημέρωση One UI 4 περιορίζεται επί του παρόντος στη σειρά S21 της Samsung, η εταιρεία λέει ότι θα είναι διαθέσιμη «σύντομα» σε αρκετές άλλες συσκευές της, συμπεριλαμβανομένων παλαιότερων συσκευών Galaxy S, Galaxy Note και Galaxy A, καθώς και σε foldables και tablets.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και το δελτίο Tύπου του δεν παρέχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της ενημέρωσης σε αυτά τα τηλέφωνα, μια ειδοποίηση που εμφανίστηκε στην εφαρμογή Samsung Members στην Κορέα έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Σύμφωνα με αυτήν την ειδοποίηση, η οποία διαγράφηκε λίγο μετά τη δημοσίευσή της, τα Z Flip 3, Z Fold 3, S20 series, Note 20 series, Z Fold 2 και Z Flip 5G θα μπορούσαν να λάβουν τις ενημερώσεις του One UI 4 μέσα στον Δεκέμβριο. Τα παλαιότερα foldables, καθώς και οι συσκευές Note 10 και S10 πιθανώς να ακολουθήσουν τον Ιανουάριο, ενώ τα πρώτα tablets της Samsung, που θα λάβουν την ενημέρωση μάλλον μέσα στον Φεβρουάριο, θα είναι τα Tab S7 και S7 Plus.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης