Του Παύλου Κρούστη

Η Samsung παρουσίασε τις πολυαναμενόμενες σειρές σε smarpthones και tablets, Galaxy S22 και Galaxy Tab S8. Συγκεκριμένα, είδαμε 3 διαφορετικά μοντέλα για τη σειρά Galaxy S22, αλλά και τρία tablets στη σειρά Galaxy Tab S8, η οποία μάλιστα φέτος παρουσιάζει και το μεγαλύτερο μοντέλο της, το Galaxy Tab S8 Ultra στις 14,6 ίντσες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στη σειρά Galaxy Note, είναι πλέον σαφές πως έχει αντικατασταθεί από το Galaxy S22 Ultra. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε τα εξής:
 

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, το Galaxy Note απέκτησε μία βάση πιστών θαυμαστών. Όπως το Note, έτσι και το Samsung Galaxy S22 Ultra σχεδιάστηκε για όλους όσους χρειάζονται ένα smartphone που τους βοηθά να κάνουν τα πάντα. Σήμερα, οι καταναλωτές δεν περιμένουν απλώς τα smartphones τους να κάνουν πολλά – χρειάζονται τα smartphones τους να τα κάνουν όλα! Θέλουν να απαθανατίσουν, να εξερευνήσουν και να επικοινωνήσουν, έχοντας τον κόσμο στα χέρια τους. Με άλλα λόγια, όλα εκείνα τα στοιχεία που αγαπήθηκαν από τη σειρά Note όπως η ενσωματωμένη γραφίδα S Pen, η μεγάλη οθόνη και η καλύτερη απόδοση στην κατηγορία του, ενσωματώνονται με τις δημιουργικές δυνατότητες της σειράς S για να προσφέρουμε στους χρήστες το πιο ισχυρό Ultra μέχρι σήμερα.

Το Galaxy S22 Ultra είναι ουσιαστικά το Note, αλλά και ακόμη περισσότερα, αφού συνδυάζει το S Pen, τη μπαταρία μεγάλης διάρκειας, την απίστευτη απόδοση και αντοχή με το πρόσθετο πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας κάμερας των συσκευών της σειράς S. Η καινοτομία στη Samsung δεν βρίσκεται σε ένα χρονοδιάγραμμα – ακούμε τους χρήστες και προσαρμόζουμε το χαρτοφυλάκιό μας έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.»
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τα μοντέλα της σειράς Galaxy S22.

Samsung Galaxy S22 / S22+
 

Για αρχή, τα δύο μοντέλα της σειράς Galaxy S22, το βασικό και το Galaxy S22+ θα έρθουν με μια μικρή καθυστέρηση στην ελληνική και κυπριακή αγορά, στις 11 Μαρτίου, ενώ οι προπαραγγελίες τους ανοίγουν από σήμερα, 9 Φεβρουαρίου, όπως και για τις υπόλοιπες συσκευές. Δώρο προπαραγγελίας θα είναι τα ακουστικά Galaxy Buds Pro. Μπορείτε να δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων, πατώντας εδώ.

Τα Galaxy S22 και S22+ έρχονται στις 6,1 και 6,6 ίντσες αντίστοιχα. Ακολουθούν τη φιλοσοφία σχεδιασμού “Essential Design” και μοιάζουν περισσότερα στα περσινά Galaxy S21, απ’ ό,τι το S22 Ultra, όπως γίνεται ξεκάθαρο από το camera island στο πίσω μέρος. Διαθέτουν συμμετρικό σχεδιασμό με επίπεδη οθόνη και έχει βελτιωθεί η ανθεκτικότητά τους αφού έχουμε πλέον κατασκευή από Armor Alumium, το ισχυρότερο αλουμίνιο στην αγορά, και Gorilla Glass Victus+ να προστατεύει τόσο το πίσω μέρος, όσο και το μπροστινό. Η αδιαβροχοποίηση είναι IP68.

Οι οθόνες θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά εκτός του μεγέθους. Δηλαδή έχουμε Dynamic AMOLED 2X Display με ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz (κυμαίνεται από τα 10Hz έως τα 120Hz για τη βέλτιστη αυτονομία) και τεχνολογία Vision Booster. O ρυθμός δειγματοληψίας για την αφή είναι στα 240Hz. Υποστηρίζεται Ultrasonic ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος.
 

Επεξεργαστής και των δυο συσκευών είναι ο Exynos 2200 στα 4nm και συνοδεύεται από 8GB RAM και 128 ή 256GB αποθ. χώρου. Και οι δύο συσκευές έρχονται με δυνατότητες 5G. To S22+ έρχεται και με δυνατότητες συνδεσιμότητας Wi-Fi 6E, ενώ το S22 με Wi-Fi 6. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν Bluetooth 5.2.

Όσον αφορά στις κάμερες, και πάλι έχουμε ίδιο σύστημα για τις δύο συσκευές. Συγκεκριμένα, για βασικό έχουμε τον 50MP Wide αισθητήρα ISOCELL GN3 της ίδιας της εταιρείας, με οπτική σταθεροποίηση, dual pixel autofocus, διάφραγμα f/1.8 και γωνία θέασης 85 μοιρών. Συνοδεύεται από έναν ultra-wide 12MP, f/2.2 και fov 120 μοιρών, αλλά και tele φακό 10MP με 3x οπτικό ζουμ, οπτική σταθεροποίηση, f/2.4 και γωνία θέασης 36 μοιρών. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 10MP, με f/2.2 και fov 80 μοίρες.

Στις μπαταρίες διαφέρουν σημαντικά, αφού του S22 έχει χωρητικότητα 3,700 mAh και φορτίζει στα 25W ενσύρματα και 15W ασύρματα. To S22+ έχει μπαταρία 4,500 mAh και φορτίζει στα 45W ενσύρματα και 15W ασύρματα.

Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσουν είναι: Phantom Black, Phantom White, Green και Pink Gold. Οι προπαραγγελίες ξεκινούν άμεσα, με δώρο τα Galaxy Buds Pro και οι τιμές τους κυμαίνονται από 899 ευρώ έως 1.149 ευρώ. Πιο αναλυτικά, δείτε στο link στην αρχή του άρθρου.

 

Samsung Galaxy S22 Ultra
 

H ναυαρχίδα της εταιρείας έρχεται να αντικαταστήσει πρακτικά τα Galaxy Note, ενσωματώνοντας πλέον τη γραφίδα, S Pen, μαζί με επιπλέον προσθήκες και βελτιώσεις στο περσινό μοντέλο, όπως τη βελτίωση του lag, που από τα 9ms έχει πέσει στα 2,8ms, καθώς μπορεί μέσω της AI να αναγνωρίζει μοτίβα και κινήσεις για ταχύτερη απόκριση. Επιπλέον έχει εξελιχθεί και η μετατροπή χειρόγραφου κειμένου με υποστήριξη 88 γλωσσών.
 

 

Η εφαρμογή Samsung Notes που έρχεται να συμπληρώσει τη γραφίδα έχει πλέον νέες λειτουργίες, καθώς μπορείτε εύκολα να επισυνάψετε ή να εισάγετε κάποιον σύνδεσμο σε σημειώσεις σας, μέσω pop up notes, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί φέτος και στη συνεργασία εντός του οικοσυστήματος της εταιρείας, με τα ακουστικά, τα smartwatches και το Tab S8, επιτρέποντας λειτουργίες, όπως το multiscreen collaboration. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε το tablet για σχέδιο και μέσω του κινητού να επιλέγετε τα εργαλεία σας, επεκτείνοντας έτσι εύκολα την επιφάνεια εργασίας σας.

 

Βλέπουμε διαφορετικό, πιο απλό, σχεδιασμό για τη συσκευή, με το camera island να έχει εξαφανιστεί, καθώς στη θέση του βλέπουμε τις τρεις κάμερες σε κάθετη διάταξη να μην περιβάλλονται από κάποιο άλλο στοιχείο του σχεδιασμού. Και πάλι έχουμε προστασία από Armor Aluminum και Gorilla Glass Victus+ εμπρός και πίσω, με αδιαβροχοποίηση IP68 τόσο για το S22 Ultra, όσο και για το S Pen. Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει είναι τα Phantom Black, Phantom White, Green και Burgundy, αντί για Pink Gold, στο οποίο είναι διαθέσιμα τα άλλα δύο μοντέλα.

Η οθόνη είναι και 6.8 ιντσών σχεδιασμού Edge, Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz, όμως η συγκεκριμένη φτάνει και έως 1Hz για τη βέλτιστη αυτονομία. Ο ρυθμός δειγματοληψίας για την αφή είναι στα 240Hz και υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Vision Booster (μέγιστη φωτεινότητα στα 1750 nits) και Eye Comfort Shield με διαχείριση της μπλε ακτινοβολίας από τεχνητή νοημοσύνη. Καλύπτει 100% το χρωματικό φάσμα DCI-P3 και έχει πολύ καλύτερη αντίθεση σε εξωτερικό χώρο, κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, καθώς ρυθμίζονται τα χρώματα, βάσει περιβάλλοντος.
 

Ο επεξεργαστής είναι και πάλι ο Exynos 2200 στα 4nm με βελτιωμένη NPU, που επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις, πιο εξελιγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και ενισχυμένη ασφάλεια. Τα μοντέλα 128GB συνοδεύονται από 8GB RAM, ενώ τα 256GB και 512GB συνοδεύονται από 12GB RAM. Στην Ελλάδα δεν θα κυκλοφορήσει το μοντέλο του 1TB. Υποστηρίζει 5G, Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Στη φωτογραφία έχουμε καθώς φαίνεται σημαντικές βελτιώσεις, ειδικότερα στη λειτουργία νυκτός, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς. Έχουμε 4 κάμερες στο πίσω μέρος: 108MP βασικό αισθητήρα (1,23 φορές μεγαλύτερος από τον βασικό του S21 Ultra) με dual pixel autofocus, f/1.8 και fov 85 μοιρών, 12MP ultrawide, f/2.2, fov 120 μοίρες, έναν φακό tele 10MP με 3x οπτικό ζουμ, f/3.4, fov 36 μοίρες και έναν ακόμα tele 10MP με οπτικό ζουμ 10x, f/4.9, fov 11 μοίρες. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 40MP με f/2.2 και πεδίο 80 μοιρών. Μπορεί να φτάσει έως 100x σε zoom (Space Zoom), το οποίο συνδυάζει το 10x οπτικό και 100x ψηφιακό μέσω AI Super Resolution.

H μπαταρία του είναι στα 5,000 mAh και φορτίζει στα 45W ενσύρματα και στα 15W ασύρματα.
 

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν από σήμερα με τιμές από 1.299 έως 1.499 και κυκλοφορεί στις 25 Φεβρουαρίου. Δώρο προπαραγγελίας τα Samsung Galaxy Buds Pro.

Λογισμικό

Οι τρεις νέες συσκευές της σειράς Galaxy S22 έρχονται με Android 12 και One UI 4.1, το οποίο έχει λάβει αρκετές βελτιώσεις, ιδιαίτερα στον τομέα της παραμετροποίησης, αλλά και της διασυνδεσιμότητας με τις υπόλοιπες συσκευές του οικοσυστήματος της Samsung.

Και τα τρία μοντέλα θα υποστηρίζουν την εφαρμογή Expert RAW, μέσω της οποία θα μπορεί ο χρήστης να επεξεργαστεί τις φωτογραφίες του με πολλές επιπλέον δυνατότητες, όπως ταυτόχρονη επεξεργασία jpeg και dng.

Τιμές / Διαθεσιμότητα
 

Για να δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες κυκλοφορίας και τις τιμές όλων των μοντέλων, πατήστε εδώ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης