To DxOMark, το έγκριτο site που τεστάρει τις φωτογραφικές δυνατότητες των κινητών, δοκίμασε επιτέλους το Samsung Galaxy S20 Ultra και δημοσίευσε την κριτική. Η απόφαση έρχεται έπειτα από πολλαπλές ενημερώσεις που βελτίωσαν τη λειτουργία της φωτογραφίας της συσκευής από τότε που κυκλοφόρησε, μέσα στον Μάρτιο.
 

Το σκορ είναι 128, με υψηλότερη βαθμολογία στις φωτογραφίες, αλλά αρκετά χαμηλή, για τα δεδομένα της κατηγορίας, στη λήψη βίντεο. Σύμφωνα με το DxOMark, μπορεί να απεικονίσει πολύ ζωντανά χρώματα, υψηλό δυναμικό εύρος και καλή χρήση του υπερ-ευρυγώνιου.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα προβλήματα ξεκινούν με το autofocus του βασικού αισθητήρα των 108MP, το οποίο δεν δίνει καλά αποτελέσματα, ειδικότερα σε συνθήκες χαμηλότερου φωτισμού. Ο λόγος είναι η έλλειψη dual pixel autofocus, κάτι που διαθέτουν παραδόξως τα φθηνότερα μοντέλα S20.
 

Το δυναμικό εύρος, παρότι μεγάλο, δεν φτάνει το αντίστοιχο του P40 Pro της HUAWEI, ενώ η ευκρίνεια δεν φτάνει το Mi 10 Pro της Xiaomi. Τέλος, εμφανίζονται κάποια artifacts (θόρυβος) σε φωτογραφίες με ζουμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης