Του Παύλου Κρούστη

Πριν μερικές ημέρες, είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την παρουσίαση των νέων P30 και P30 Pro από κοντά, ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Huawei στο Παρίσι. Εκεί, έπειτα από την παρουσίαση, μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε με τον CEO της Huawei, Richard Yu, για το άμεσο μέλλον της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικά από τα θέματα της κουβέντας αφορούσαν τόσο στα επερχόμενα 5G μοντέλα της εταιρείας, όσο και στα αναδιπλούμενα.

Ο Richard Yu, CEO της Huawei, παρουσιάζει το αναδιπλούμενο Huawei Mate X.

Όταν ερωτήθηκε για το πώς βλέπει το άμεσο μέλλον, ο κ. Yu ανέφερε ότι το μέλλον είναι “οι μεγαλύτερες οθόνες, οι ακόμα πιο επαγγελματικές κάμερες και η βελτιωμένη απόδοση της μπαταρίας”. Όπως ανέφερε, όλο και περισσότεροι χρήστες πλέον γίνονται “heavy users”, δηλαδή χρησιμοποιούν με όλο και περισσότερους τρόπους το κινητό τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας για τα 5G δίκτυα, υπενθύμισε τον ηγετικό ρόλο της εταιρείας στον χώρο των δικτύων και ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αφού όλες οι χώρες του κόσμου χρειάζονται τη 5G συνδεσιμότητα και είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία τους. Χαρακτηριστικά είπε ότι “έως τώρα λέγαμε ότι συνδέουμε τους ανθρώπους (connecting people), πλέον, το 5G συνδέει όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά τα πάντα.”

Όσο για τα 5G μοντέλα που περιμένουμε, ανέφερε ότι η 5G συνδεσιμότητα θα είναι έτοιμη λίγο αργότερα μες στη χρονιά, με το αναδιπλούμενο Mate X να είναι το πρώτο τους 5G μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο για αρχή σε όσες χώρες υποστηρίζουν τότε 5G δίκτυα. Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν θα δούμε το νέο P30 σε 5G έκδοση απάντησε μάλλον αρνητικά, καθώς έχει να κάνει όπως είπε με την περίοδο κυκλοφορίας. Αντί για το P30, εστίασε στο Mate 30 (επίσημα πλέον) και ανέφερε ότι είναι πιο πιθανό να δούμε μια 5G έκδοση της επόμενης ναυαρχίδας της εταιρείας, που θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.

Τέλος, εστιάζοντας στα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, ο κ. Yu απάντησε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό ότι συνεχίζει και έχει για προσωπική του χρήση το Huawei Mate X, το οποίο επιτόπου έβγαλε από την τσέπη του και μας παρουσίασε σε λειτουργική μορφή. Όταν ερωτήθηκε αν θα δούμε κι άλλες αναδιπλούμενες συσκευές και πώς θα είναι το μέλλον για τα “συμβατικά” smartphones, ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι τα αναδιπλούμενα θα αντικαταστήσουν τα “κανονικά”, αλλά ότι θα υπάρχει διαμοιρασμός της αγοράς. Τέλος, ανέφερε ότι το κόστος των αναδιπλούμενων αυτήν τη στιγμή είναι μεγάλο και αναμένεται σύντομα να πέσει, ενώ η εταιρεία μέσα στην επόμενη χρονιά (δεν διευκρινίστηκε αν αναφέρεται στο 2020 ή στους πρώτους μήνες του 2021) θα λανσάρει και αναδιπλούμενα smartphones κάτω από €1.000.

Με τον Πρόεδρο της Huawei, Richard Yu και το νέο P30 Pro

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης