Η Qualcomm παρουσίασε στο δεύτερο ετήσιο event τεχνολογίας στη Χαβάη, τον αναμενόμενο Snapdragon 845. Ο Cristiano Amon της Qualcomm Technologies μαζί με τoν CEO της Xiaomi ανακοίνωσαν μάλιστα ότι η επόμενη ναυαρχίδα της εταιρείας, το Xiaomi Mi 7 θα είναι από τα πρώτα τηλέφωνα που θα χρησιμοποιούν το νέο SoC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Snapdragon 845 είναι βασισμένος στην αρχιτεκτονική των 10nm, όπως και ο Snapdragon 835. Επίσης θα υποστηρίζει ταχύτητες Gigabit LTE χάρη στο νέο modem Χ20. Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο νέος επεξεργαστής θα ακολουθεί πιθανόν τα χνάρια των Apple και Huawei (με τους A11 Bionic και Kirin 970 αντίστοιχα), με την ενσωμάτωση dedicated νευρωνικής μονάδας επεξεργασίας (NPU).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επί σκηνής ανέβηκαν εκπρόσωποι των ASUS και HP, που ανακοίνωσαν ότι στις αρχές του 2018 θα δούμε τους πρώτους φορητούς υπολογιστές, που θα ενσωματώνουν μπαταρία, η οποία θα κρατά μια ολόκληρη ημέρα, θα έχουν λεπτό design χωρίς ανεμιστήρα και θα τρέχουν λειτουργικό Windows 10, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η Lenovo.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης