Τον Οκτώβριο η Google ανακοίνωσε επίσημα τα Pixel και Pixel XL phones, τα οποία ήρθαν να αντικαταστήσουν τα Nexus. Ακόμη είναι νωρίς να μιλάμε για τους διαδόχους, αλλά σήμερα έρχονται πληροφορίες για το Pixel 2.

Οι αναφορές μιλούν για το Pixel 2, αλλά λογικά η Google θα κυκλοφορήσει ξανά δυο εκδόσεις με διαφορετικό μέγεθος οθόνης. Το Pixel 2 λέγεται ότι θα έχει ακόμη καλύτερη κάμερα από το Pixel με την Google να δίνει έμφαση στις φωτογραφίες σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού. Η κάμερα δεν θα έχει πολλά Megapixel, αλλά θα «αποζημιώνει με τα επιπλέον χαρακτηριστικά». Η κάμερα του Pixel είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τόνισε η Google, οπότε είναι αναμενόμενο να κάνει βελτιώσεις στην επόμενη γενιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα Pixel και Pixel XL η Google είχε πει πως δεν είναι αδιάβροχα επειδή δεν πρόλαβε. Για τα νέα Pixel 2, οι (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες λένε πως το χαρακτηριστικό είναι ακόμη υπό συζήτηση. Η Google δεν είναι ακόμη βέβαιη αν θα βάλει αντοχή σε νερό. Δεδομένου ότι σχεδόν όλοι κάνουν αδιάβροχες τις ναυαρχίδες τους, υποθέτουμε πως και η Google θα κάνει το ίδιο.

Αυτή τη στιγμή η Google έχει στα χέρια της διάφορα prototypes με διαφορετικά chipsets. Ένα από αυτά φορά Snapdragon 83x, γίνονται δοκιμές με chipset της Intel, αλλά και ένα που έχει αναπτύξει η Google. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε ποιο θα επιλέξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την άποψη ότι τα Pixel της Google ήταν πολύ ακριβά. Αυτό φαίνεται πως δεν θα αλλάξει καθώς λέγεται ότι συγκριτικά με το περσινό μοντέλο θα δούμε αύξηση γύρω στα 50 δολάρια.

Όμως, η Google σκέφτεται να κυκλοφορήσει και ένα πιο οικονομικό μοντέλο που έχει την κωδική ονομασία Pixel 2B. Το Pixel 2B θα είναι «πολύ πιο οικονομικό» από τη ναυαρχίδα. Θα έχει κατώτερα χαρακτηριστικά και θα απευθύνεται σε διαφορετικές αγορές, από τη ναυαρχίδα. Στόχος της Google είναι να φέρει την «εμπειρία της Google και το Google Phone στις αναδυόμενες αγορές». Μπορεί λοιπόν το Pixel 2 να προορίζεται για τις αγορές που πήγε ο προκάτοχός του και το Pixel 2B, μόνο για τις αναπτυσσόμενες αγορές. Η Google δοκιμάζει διάφορα prototypes και για το Pixel 2 και θα το ανακοινώσει μαζί με τις ναυαρχίδες.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης