Αναμφίβολα τα τελευταία χρόνια για τη Sony δεν είναι τα καλύτερα δυνατά, όσον αφορά στην αγορά των smartphones. Από την μια υπάρχει ο σκληρός ανταγωνισμός από μεγάλα παγκόσμια ονόματα όπως Apple και Samsung, αλλά από την άλλο και οι Κινέζοι.

Ωστόσο, κατά πολλούς αρνητικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση της Sony να κυκλοφορεί καινούρια ναυαρχίδα κάθε έξι μήνες. Αυτό έκανε τους χρήστες να σκέφτονται ότι αν έδιναν ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε ένα top end μοντέλο, σε έξι μήνες θα έβγαινε το επόμενο που θα ήταν καλύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά καιρούς κυκλοφορούν διάφορες φήμες που τη θέλουν να πουλά το τμήμα mobile ή και να το κλείνει εντελώς. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει, η Sony παραμένει στην αγορά και μάλιστα στην MWC 2017 το Sony Xperia XZ Premium κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου νέου smartphone.

Ο πρόεδρος της Sony, Kazuo Hirai, μιλώντας στο Financial Review, μας δίνει μια ενδιαφέρουσα οπτική για το γεγονός ότι η εταιρεία επιμένει στην αγορά των smartphones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος επισημαίνει ότι η Sony δεν βρίσκεται στην αγορά των smartphones επειδή θέλει να ανταγωνιστεί ηγέτες όπως Apple και Samsung. Λέει πως η Sony πρέπει να παραμείνει για να κρατήσει τις σχέσεις με τα καταστήματα λιανικής και τους παρόχους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί πολύ εύκολα να επωφεληθεί από τη νέα τάση που θα έρθει και θα αφορά στον τρόπο που επικοινωνούμε μεταξύ μας. Η τάση αυτή αναφέρεται ως “paradigm shift” και κατά τον Hirai συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια.

Εκτός από το κομμάτι της διασκέδασης, η Sony θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στο κομμάτι των επιχειρήσεων για το VR. Το σκεπτικό της λοιπόν είναι ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει χώρα το επόμενο “paradigm shift” (μιας και τα smartphones κλείνουν 10ετια), το οποίο μπορεί να αφορά στο VR ή ό,τι άλλο έρθει. Η Sony χάρη στο κομμάτι των smartphones θα βρίσκεται ακόμη στην αγορά, επομένως θα έχει έτοιμα τα κανάλια διανομής για οποιοδήποτε προϊόν θέλει να λανσάρει αντικαθιστώντας τα smartphones.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης