Τρία χρόνια μετά το Mi Mix 3, η Xiaomi παρουσίασε επιτέλους το Mi Mix 4 και έρχεται φυσικά με χαοτικές διαφορές.
 

Για αρχή, το Mi Mix 4 είναι το πρώτο κινητό της εταιρείας που έρχεται με κάμερα κάτω από την οθόνη. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει στην οθόνη ούτε εγκοπή, ούτε οπή, ούτε κάτι άλλο. Μάλιστα σε συνδυασμό με το εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο οθόνης, έχουμε εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η selfie κάμερα των 20MP (1.6μm pixels) είναι κρυμμένη κάτω από μια κυρτή AMOLED οθόνη στις 6.67 ίντσες. H πατέντα αυτή χρειάστηκε νεό τύπο εύκαμπτης οθόνης και επανασχεδιασμένο κύκλωμα για να μεγιστοποιηθεί η διαφάνεια για τον αισθητήρα.
 

Η Xiaomi έχει χρησιμοποιήσει πολλαπλές νέες πατέντες για τους αλγόριθμους. Η πυκνότητα της περιοχής πάνω από την κάμερα φτάνει τα 400 ppi, για να παραμένει πεντακάθαρο το περιεχόμενο. Το πάνελ προστατεύεται από το ισχυρότερο Gorilla Glass Victus. H ανάλυση της οθόνης είναι FHD+ με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Mi Mix 4 έχει κεραμική πλάτη και θα κυκλοφορήσει σε λευκό, μαύρο και γκρι. Τα stereo ηχεία είναι ρυθμισμένα από τη Harman/Kardon.

Η πίσω κάμερα είναι εξίσου εντυπωσιακή με τον αισθητήρα 1/1.33″ 108MP ISOCELL HMX με οπτική σταθεροποίηση. Συνδέεται με ένα περισκοπικό module 8MP που επιτρέπει οπτικό ζουμ στα 5x και 120mm εστιακό μήκος. Ο υπερ-ευρυγώνιος είναι στα 13MP με φακό free-form.
 

Τα μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι με 8/12GB RAM και 128/512GB αποθ. χώρο, τα οποία θα συνδυάζονται με τον Snapdragon 888+.
 

Η μπαταρία είναι στα 4,500mAh και φορτίζει στα 120W ενσύρματα και 50W ασύρματα. Αυτό σημαίνει 15 λεπτά για πλήρη φόρτιση ενσύρματα και 28 ασύρματα!

Ακόμα ένα νέο σημαντικό στοιχείο είναι το ultra wideband (UWB), το οποίο επιτρέπει ακριβή δεδομένα τοποθεσίας και έξυπνο χειρισμό της συσκευής.

Η τιμή της συσκευής στην αγορά της Κίνας ξεκινά περίπου από τα 770 δολάρια για το μοντέλο 8/128GB και φτάνει τα 970 δολάρια περίπου για το 12/512GB. Οι πωλήσεις στην Κίνα θα ξεκινήσουν στις 16 Αυγούστου, ενώ αναμένονται λεπτομέρειες για τη διαθεσιμότητα στις υπόλοιπες αγορές.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης