Πριν από λίγες μέρες, κάποια slides επιβεβαίωσαν την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Nokia στα smartphones. Την Κυριακή, η HMD Global, η εταιρεία που έχει τα δικαιώματα να κυκλοφορήσει Nokia smartphones για τα επόμενα 10 χρόνια, επιβεβαίωσε την παρουσία της στην MWC.

Εκεί περιμένουμε την πρώτη ανακοίνωση των πρώτων Nokia branded smartphones στην μετα-Microsoft εποχή. Το μοντέλο, το οποίο ακούμε στις φήμες εδώ και πολύ καιρό είναι το μεσαίας κατηγορίας Nokia D1C, που αναμένεται με Android 7.0 Nougat, επεξεργαστή Snapdragon 430, μνήμη RAM 3GB K και ενσωματωμένη μνήμη 16GB/32GB. Η οθόνη φημολογείται στις 5.5 ίντσες HD full HD (1080p) και η κάμερα 16 Megapixel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί όμως η Nokia να αρκεστεί μόνο σε αυτό; Οι απανταχού fans της θα περίμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό σε επίπεδο ναυαρχίδας. Αυτό ακριβώς λένε οι φήμες που έρχονται από το κινέζικο Weibo. Κάνουν λόγο για ναυαρχίδα με οθόνη 5,2 ή 5,5 ιντσών με ανάλυση QHD. Ίσως θα μπορούσε να κυκλοφορήσει και στα δυο μεγέθη.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι μέσα θα φορά επεξεργαστή Snapdragon 820. Ωστόσο, αν κυκλοφορήσει το 2017, θα ξεκινήσουν ήδη να ανακοινώνονται οι πρώτες ναυαρχίδες με Snapdragon 835. Η κάμερα θα έχει Carl Zeiss branding (όπως παλιά), αλλά δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, η ναυαρχίδα της Nokia λέγεται ότι θα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και θα έχει αντοχή στο νερό, ωστόσο δεν αναφέρεται η IP πιστοποίηση.

Ακόμη δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο εκτός από το γεγονός ότι έρχονται κάποια smartphones. Οπότε, κρατάμε τις απαραίτητες επιφυλάξεις.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης