Στην παρουσίαση της Xiaomi στη Βαρκελώνη δεν είδαμε μόνο το 5G μοντέλο της, αλλά παρουσιάστηκε και η international έκδοση της έταιρης ναυαρχίδας της εταιρείας, Xiaomi Mi 9. Το κινητό είχε ήδη παρουσιαστεί στην Κίνα, οπότε γνωρίζαμε ήδη τα χαρακτηριστικά του. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι η τιμή του και η ημερομηνία διάθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είχαμε αναφέρει λοιπόν, το Mi 9 θα έχει τριπλή κάμερα που απαρτίζεται από έναν αισθητήρα 48MP με 0.8 μm pixel size και 1/2″ image sensor, ο οποίος μπορεί να παράγει 12MP φωτογραφίες. Ο δεύτερος αισθητήρας είναι 16MP υπερ-ευρυγώνιος με γωνία 117 μοιρών kai f/2.2. Τέλος, υπάρχει ένας tele φακός των 12MP 1.0μm pixel size και διάφραγμα f/2.2. H τριπλή κάμερα έχει κάθετη διάταξη και θα υποστηρίζει Laser Autofocus με PDAF και CDAF.

Χάρη σε νέο σχεδιασμό για τα πηνία που είναι υπεύθυνα για την ασύρματη φόρτιση, η συσκευή θα υποστηρίζει έως και 20W (ασύρματα). Η οθόνη είναι AMOLED panel κατασκευασμένο από τη Samsung με ανάλυση Full HD+. Θα διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη και θα φέρει νέα χαρακτηριστικά, που όπως το Reading Mode 2.0 και Sunlight Mode 2.0 για βελτιωμένη και πιο ξεκούραστη χρήση.

Το Xiaomi Mi 9 λένε ότι θα ΄χει “εξαιρετική ποιότητα ήχου”, ενώ η εταιρεία υποστηρίζει ότι θα αποδίδει περίπου σαν ηχείο 0.9 κ.εκ. Για τους gamers, θα υπάρχει η λειτουργία Game Turbo, η λύση της Xiaomi για boost-άρισμα της CPU και της GPU για να παρέχει πιο ομαλή εμπειρία. Θα προστατεύεται από την έκτη γενιά Gorilla Glass, ενώ η κάμερα διαθέτει γυαλί από ζαφείρι για προστασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Xiaomi Mi 9 θα κυκλοφορήσει σε 3 χρώματα: Lavender Violet, Ocean Blue και Piano Black, ενώ θα δούμε ξανά και Explorer Edition, την ημιδιάφανη έκδοση, που είχαμε δει και για το Mi 8.

Ποια είναι όμως η τιμή του και γιατί μας σόκαρε;

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του και σύμφωνα με τη λογική της Xiaomi, που ούτως ή άλλως πλασάρεται επιθετικά, περιμέναμε το Mi 9 να κοστίζει από 500 μέχρι 600 ευρώ. Ακολουθώντας τα χνάρια του Pocophone F1 όμως, η Xiaomi αποφάσισε να τα δώσει όλα για όλα και έτσι η συσκευή ξεκινά (για την αγορά της Ισπανίας) στα €449.

Για την Ελλάδα, ενημερωθήκαμε από την επίσημη αντιπροσωπεία, ότι θα είναι κοντά σε αυτήν την τιμή, ενώ θα είναι διαθέσιμο στη χώρα μας από τα μέσα Μαρτίου.

[Ενημέρωση]:

Η επίσημη τιμή στην Ελλάδα θα είναι €499 για το μοντέλο των 6GB + 64GB.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης