Του Παύλου Κρούστη

Στην MWC19, τη μεγάλη έκθεση κινητής και συνδεσιμότητας, με τα αμέτρητα περίπτερα, συμμετείχε φυσικά και η Samsung, με μάλιστα ένα από τα πιο μεγάλα. Ο χώρος που είχε συνθέσει η εταιρεία ήταν χωρισμένος σε πολλά stands, όπου μπορούσαν οι επισκέπτες να δοκιμάσουν τις νέες της συσκευές και τα αξεσουάρ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος του χώρου καταλάμβαναν οι πολλαπλές εκδόσεις του νέου Samsung Galaxy S10. Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το Galaxy S10e, το Galaxy S10 και το Galaxy S10 Plus. Μάλιστα είδαμε από κοντά και μια τέταρτη συσκευή, η οποία δεν θα έρθει άμεσα στη χώρα μας: το Galaxy S10 5G.

Πρόκειται για μια έκδοση που διαφέρει σε περισσότερα σημεία από το μόντεμ ή απλά το μόντεμ και τον επεξεργαστή, όπως είδαμε κι από άλλες εταιρείες. H Samsung αποφάσισε να σχεδιάσει την 5G έκδοση, δίνοντάς της κάποια προνόμια, που δεν έχουν τα άλλα τρία τηλέφωνα, όπως για παράδειγμα η τετραπλή κάμερα στο πίσω μέρος.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Galaxy S10 5G είναι το υπέρτατο S10 απ’ ό,τι φαίνεται φέτος και όχι το Plus, όπως τις άλλες χρονιές. Είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, στις 6,7 ίντσες (ενώ το S10 Plus είναι στις 6,4″) και είναι λίγο πιο κοντό από το Note 9 και λίγο πιο πλατύ. Είναι αρκετά λεπτό και φτάνει τα 198 γρ., ενώ η μπαταρία του είναι στα 4.500mAh.

Όπως αναφέραμε και πριν, μια σημαντική διαφορά είναι η τέταρτη κάμερα, η μία επιπλέον που έχει το συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για ToF module, με ανάλυση HQVGA, για βελτιωμένες δυνατότητες αναγνώρισης χώρου (3D). To ίδιο module είναι αυτό που επιτρέπει τη Video Live focus λειτουργία, που θολώνει το φόντο σε πραγματικό χρόνο, την οποία δεν έχουν οι άλλες συσκευές.

Ακόμη μία ToF κάμερα, υπάρχει και στο μπροστινό μέρος, στην τρύπα που υπάρχει στο επάνω δεξιά μέρος, αντικαθιστώντας τον αισθητήρα των 8MP που υπάρχει στο S10+. Θα συνοδεύεται από έναν συμβατικό των 10MP, όπως και στο S10 Plus.Φυσικά, η βασική διαφορά φαίνεται και στο όνομα της συσκευής, που είναι φυσικά η υποστήριξη 5G δικτύων.

Η τιμή και η διαθεσιμότητα του Galaxy S10 5G δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, καθώς θα καθυστερήσει να κυκλοφορήσει, με τα άλλα 3 μοντέλα να κυκλοφορούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης