Η Sony παρουσίασε στην MWC19 μια αρκετά ισορροπημένη γκάμα από 4 τηλέφωνα: το Xperia 1, το Xperia 10, το Xperia 10 Plus και το Xperia L3. Τα 4 κινητά απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες και κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η νέα αναλογία οθόνης, το κινηματογραφικό 21:9.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Sony Xperia 1 είναι η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, απόγονος του ΧΖ3, και το πρώτο με 4K OLED HDR οθόνη αναλογίας 21:9. To κινητό δυστυχώς δεν ήταν διαθέσιμο στο booth της Sony στην MWC19 για να παίξουμε μαζί του, όμως τα χαρακτηριστικά του τα γνωρίζαμε ήδη, και επίσης είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αμέσως καλύτερο πράγμα, το Xperia 10 Plus.

Πιάσαμε στα χέρια μας το μεγάλο από τα δύο mid-range κι είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε απόσπαμα από κινηματογραφική ταινία, το οποίο δεν αφήνει κανένα κενό ή μαύρες μπάρες στην οθόνη, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά του τηλεφώνου εμφανισιακά του δίνει χαρακτήρα, αφού φαίνεται ότι είναι ψηλότερο από ότι έχουμε συνηθίσει, όμως δυσκολευόμαστε κάπως να το βρούμε ως killer χαρακτηριστικό, αφού αν προσπαθήσετε να δείτε οποιοδήποτε άλλο βίντεο εκτός ταινίας 21:9, τότε θα έχετε μαύρες μπάρες αριστερά δεξιά. Από την άλλη, για όσους απολαμβάνουν τις ταινίες στο κινητό τους, είναι ό,τι πρέπει.

Η συσκευή δυστυχώς ήταν κλειδωμένη και είχε διαθέσιμες μόνο κάποιες λειτουργίες. Είναι ξεκούραστη στο χέρι και παρά την πολύ ωραία οθόνη, η πλαστική πλάτη μάς ξένισε καθώς έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε και mid-range συσκευές με γυαλί. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν μας άρεσε, καθώς ο “τετραγωνισμένος” σχεδιασμός δίνει στιλ.
 

Τα δύο κινητά διαθέτουν τον Snapdragon 630 και τον 636 (για το 10 και το 10 Plus αντίστοιχα), με μπαταρίες 2870 και 3000mAh αντίστοιχα και θα έρθουν στα μέσα Μαρτίου με άγνωστες ακόμη τιμές. Το Xperia 1 δεν γνωρίζουμε πότε θα το δούμε.

Όλα τα χαρακτηριστικά των 4 τηλεφώνων μπορείτε να τα βρείτε,πατώντας εδώ.
 

Τα κινητά μπορούν να τραβήξουν και φωτογραφίες στην κινηματογραφική αναλογία 21:9 και απ’ ό,τι φαίνεται η Sony θέλει να ωθήσει τους εν δυνάμει δημιουργούς να συνθέσουν κατά αυτόν τον τρόπο, ενσωματώνοντας έτσι την κινηματογραφικότητα στα βίντεό τους. Δεν είμαστε σίγουροι αν αρκεί κάτι τέτοιο για να επανέλθει σοβαρά στο παιχνίδι, όμως αρκετά ισορροπημένα χαρακτηριστικά για την κάθε συσκευή μαζί με εξίσου ισορροπημένες τιμές, ίσως δημιουργήσουν πρόσφορο έδαφος για κάτι ακόμη καλύτερο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης