Του Παύλου Κρούστη

Η έκπληξη ήταν αρκετά μεγάλη από τη μεριά της LG στην MWC19. Την εμφάνισή της έκανε μια συσκευή που δεν περιμέναμε. Για την ακρίβεια, το LG V50 ήρθε με ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό: τη διπλή οθόνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μία από τις δύο ναυαρχίδες της LG ζήλεψε τις τάσεις που ορίζουν τα αναδιπλούμενα και έφερε μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι για να ικανοποιήσει τον χρήστη που θέλει να χρησιμοποιεί ευρύτερη επιφάνεια στο κινητό του ή άνετη χρήση για δύο τουλάχιστον εφαρμογές.

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το νέο LG V50 έχει τη δεύτερη οθόνη να κουμπώνει πάνω στο βασικό σώμα και να χρησιμοποιείται σαν θήκη. Όταν το ανοίξετε όμως, θα δείτε ότι δεν είναι απλή θήκη.

 

Πατώντας ένα εικονίδιο που  υπάρχει στη δεξιά μεριά του κινητού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δεύτερη οθόνη, η οποία χρησιμοποιείται όμως για συγκεκριμένη χρήση: διαθέτει εικονίδια εφαρμογών στο κάτω μέρος και αυτά είναι από YouTube και σημειωματάριο, μέχρι συλλογή φωτογραφιών και άλλα. Όμως δεν είναι ΟΛΕΣ οι εφαρμογές του κινητού σας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε κανονικά το κινητό σας όπως έχετε συνηθίσει για τα πάντα, όμως η δεύτερη οθόνη χρησιμοποιείται για πιο συγκεκριμένες εργασίες.

Υπάρχουν ευκολίες, όπως να αλλάξετε αυτό που εμφανίζεται στη μία οθόνη με αυτό που εμφανίζεται στην άλλη (swap), όπως επίσης και να περιστρέψετε το κινητό σας φυσικά είτε σε κάθετη, είτε σε οριζόντια διάταξη.

Δυστυχώς, η παρουσίαση της συσκευής που μας έγινε δεν ήταν πλήρης και μείναμε με αρκετές απορίες. Οι δυο βασικές είναι η διαθεσιμότητα και η τιμή της συσκευής, οι οποίες παραμένουν ακόμη άγνωστες.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουμε μια αξιοσέβαστη συσκευή με 5G modem (Snapdragon X50) μάλιστα. Το πλήρες όνομα του τηλεφώνου είναι LG V50 ThinQ 5G…

Διαθέτει τον κορυφαίο Snapdragon 855 και εμφανισιακά μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο μοντέλο, V40, ενώ έχει την ίδια (πολύ καλή ομολογουμένως) οθόνη 6,4″ OLED FullVision ανάλυσης 3120×1440, ακολουθώντας το περσινό trend της εγκοπής και όχι το φετινό του punch-hole.

H μπροστινή διπλή κάμερα είναι ίδια με του V40 Thinq: 8MP+5MP ευρυγώνιος. Η πίσω τριπλή είναι επίσης ίδια με το V40: 12MP (f/1.5) + 12MP (f/2.4 tele) + 16MP f/1.9 (υπερ-ευρυγώνια). Έχει μεγαλύτερη μπαταρία από τον προκάτοχό του, στα 4.000mAh αυτήν τη φορά. Ο αισθητήρας αποτυπωμάτων βρίσκεται στο πίσω μέρος και η μπροστινή κάμερα λειτουργεί και για την αναγνώριση προσώπου.

Υπάρχει λόγος ύπαρξης μιας τέτοιας συσκευής; Φυσικά και υπάρχει και είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που βλέπουμε τις εταιρείες να δοκιμάζουν νέα πράγματα, τα οποία μπορεί στη χειρότερη να αποτελούν έμπνευση για καλύτερες ιδέες και στην καλύτερη νέα trends. Θα καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο η LG με τη dual screen; Πιθανώς όχι, αλλά είναι ζήτημα τιμής…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης