Ακόμη μια παρουσίαση στο πλαίσιο της MWC19 που παρευρεθήκαμε ήταν αυτή της HMD Global για τα τηλέφωνα της Nokia. Η εταιρεία είχε μια σχετικά μικρή σε διάρκεια αλλά ιδιαίτερα “μεστή” παρουσίαση με την αποκάλυψη ούτε ενός, ούτε δύο, αλλά πέντε τηλεφώνων. Η γκάμα ήταν ευρεία, από κινητό των 35 δολαρίων έως και το premium 5-κάμερο Nokia 9 PureView.

Η νέα ναυαρχίδα της Nokia, το Nokia 9 PureView διαθέτει πέντε κάμερες με φακούς ZEISS, οι οποίες συνδυάζουν τις δυνατότητές τους για να φτιάξουν μια φωτογραφία με εξαιρετικό δυναμικό εύρος και επίπεδα λεπτομέρειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για το πρώτο 5-κάμερο σύστημα που βλέπουμε σε κινητό και παρά του γεγονότος ότι παρατηρούμε τις κάμερες πλέον να αυξάνονται σε πλήθος, αυτήν τη φορά ίσως έχουμε και ουσία. Τα δείγματα που είδαμε στην παρουσίαση ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, όμως επιφυλασσόμαστε μέχρι να το δοκιμάσουμε κι εμείς στα χέρια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από το Nokia 9, είδαμε ακόμα 4 συσκευές από την εταιρεία, με το φθηνότερο μάλιστα να είναι το Nokia 210, το οποίο θα έχει τιμή 35 δολάρια. Πρόκειται για την πιο προσιτή συσκευή στην αγορά, μέσω της οποίας θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.  Οι υπόλοιπες συσκευές αποτελούν νεότερες εκδόσεις των entry-level και mid-range smartphones της εταιρείας: το Nokia 1 Plus, το Nokia 3.2 και το Nokia 4.2. Από αυτά, στην Ελλάδα θα δούμε το Nokia 9 στα €699, διαθέσιμο από τα μέσα Μαρτίου, το Nokia 4.2 (3GB/32GB) από τις αρχές Απριλίου στα €199 και το feature phone (απλό τηλέφωνο, όχι smartphone), Nokia 210, από τον Μάρτιο.

Ακολουθούν πληροφορίες από το Δ.Τ.:

Nokia 9 PureView
Το πρώτο σύστημα πέντε καμερών στον κόσμο με το ZEISS Optics στο πίσω μέρος του Nokia Nokia 9 PureView αποτελείται από δύο αισθητήρες χρώματος για ακριβείς, ζωντανές, γεμάτες χρώμα εικόνες και τρεις μονοχρωματικούς αισθητήρες που συνεργάζονται για τη συλλογή έως και 10 φορές μεγαλύτερης ποσότητας φωτός σε σχέση με ένα απλό αισθητήρα σε ένα smartphone. Κάθε φακός λειτουργεί αρμονικά για να συλλέγει δεδομένα φωτός και βάθους ώστε να δώσει στους λάτρεις της φωτογραφίας ένα δυναμικό εύρος, με εξαιρετικές λεπτομέρειες ταυτόχρονα και στις δύο περιοχές του φωτεινού ηλιακού φωτός και των σκούρων σκιών, με απίστευτη υφή. Το Nokia Nokia 9 PureView, που υποστηρίζεται από ένα ειδικό για την περίπτωση chipset, σας δίνει μια γεύση για το μέλλον της φωτογραφίας με smartphone, προσφέροντας απαράμιλλο έλεγχο στις εικόνες σας, μέσω του ενημερωμένου Pro Camera UI και του Adobe Photoshop Lightroom, μοναδικές λειτουργίες λήψης, όπως ασπρόμαυρες φωτογραφίες ή φωτογράφιση με time-lapse και προηγμένη τεχνολογία AI.

Το Nokia 9 PureView προσφέρει επίσης κορυφαία εμπειρία σε ένα άψογο φινίρισμα με προηγμένη τεχνολογία chipset Qualcomm Snapdragon, οθόνη pOLED “PUREDisplay”, προηγμένη φόρτιση Qi Wireless και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η κάμερες στο πίσω μέρος δεν προεξέχουν για ένα άψογο φινίρισμα που δημιουργεί το μοναδικό σχεδιασμό που περιμένατε από ένα smartphone της Nokia. Και μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το Nokia Nokia 9 PureView θα ξεπεράσει ανέπαφο όλα τα χτυπήματα και τα ατυχήματα της καθημερινής χρήσης χάρη στο Corning Gorilla Glass 5 στο εμπρόσθιο και οπίσθιο μέρος.

Nokia 4.2
Το Nokia 4.2 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τις τελευταίες καινοτομίες ενός smartphone σε πραγματικά προσιτή τιμή. Η όμορφη σχεδίαση από γυαλί και η πλήρης οθόνη προσφέρουν ένα όμορφο εξωτερικό αποτέλεσμα που δεν είναι μόνο οπτικό, καθώς η συσκευή περιλαμβάνει μια διπλή πίσω κάμερα, καινοτομίες AI και chipset Qualcomm Snapdragon τελευταίας γενιάς, τα οποία τροφοδοτούνται από την τελευταία έκδοση Android 9 Pie. Καθώς διαθέτει το πλήκτρο Google Assistant, το Nokia 4.2 θα φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε με το smartphone σας. Απλά πατήστε μία φορά το πλήκτρο για άμεση πρόσβαση στο Google Assistant ώστε να λάβετε βοήθεια, πατήστε δύο φορές για να λάβετε ένα οπτικό στιγμιότυπο της ημέρας σας από τον Assistant με έξυπνες προτάσεις και εξατομικευμένες πληροφορίες και πατήστε παρατεταμένα για όσο χρειάζεται το πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε μια λειτουργία walkie-talkie, που επιτρέπει στο Google Assistant να ακούσει ερωτήματα μεγάλης διάρκειας. Το συμπαγές μέγεθος του Nokia 4.2 και η οθόνη από άκρη σε άκρη με το “selfie-notch” δημιουργούν ένα smartphone που, με πάχος μόλις 8,4 mm, είναι αρκετά λεπτό για χρήση με ένα χέρι. Το 4.2 φέρει επίσης προηγμένα χαρακτηριστικά απεικόνισης, όπως η απεικόνιση με μία πολλαπλή camera σε μοναδική τιμή, καθώς η διπλή κάμερα οπίσθιου φωτισμού που ανιχνεύει το βάθος, είναι σε θέση να αποτυπώνει τις πιο όμορφες αναμνήσεις μας.

Nokia 3.2
Το Nokia 3.2 συνδυάζει τη μεγαλύτερη οθόνη HD+ σε αυτό το επίπεδο τιμής με την εγγύηση  μας για διήμερη διάρκειας ζωής της μπαταρίας1, που τροφοδοτείται από την κορυφαία εμπειρία που μας προσφέρει λειτουργικό σύστημα του  Android 9 Pie. Το Nokia 3.2 διαθέτει μια εντυπωσιακή οθόνη HD+  6,26″, έτσι ώστε ποτέ δεν θα χάσετε ούτε ένα μικρό κομματάκι από τις αγαπημένες σας ταινίες, τις τηλεοπτικές εκπομπές και τα streaming video. Έχοντας μια ολιστική προσέγγιση όσον αφορά στη διάρκειας ζωής της μπαταρίας, το Nokia 3.2 συνδυάζει μια μεγαλύτερη μπαταρία, σε σχέση με πολλά premium smartphones, με την αποτελεσματική συνεργασία λογισμικού και Hardware. Με τον Qualcomm Snapdragon 429, το Nokia 3.2 θα καταφέρει να βγάλει εύκολα σε πέρας τις εργασίες σας. Το Nokia 3.2 έρχεται επίσης με το πλήκτρο Google Assistant, για να φέρει επανάσταση στον τρόπο που αλληλεπιδράτε  με το smartphone σας – πατήστε μια φορά για άμεση πρόσβαση στο Google Assistant, πατήστε δύο φορές για μια οπτική επισκόπηση της ημέρας σας και πατήστε παρατεταμένα για λειτουργία walkie-talkie.

Nokia 1 Plus
Αναβαθμίστε την εμπειρία του smartphone σας με το Nokia 1 Plus, ένα ολοκαίνουργιο μέλος της οικογένειας smartphone Android (Go edition). Ένα από τα πρώτα smartphones με Android 9 (Go edition) παγκοσμίως, το Nokia 1 Plus προσφέρει σταθερή απεικόνιση με μεγάλη οθόνη σε σχεδιασμό Nokia υψηλής ποιότητας, σε εξαιρετικά προσιτή τιμή. Τώρα μπορείτε να απολαύσετε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές και παιχνίδια, μαζί με τις τελευταίες λειτουργίες Android (Go έκδοση) όπως το Google Assistant Go. Το Nokia 1 Plus φέρνει έναν προοδευτικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό στο κομμάτι που αφορά την αξία προς τιμή. Χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά με 3D τεχνολογία σχεδιασμού, επιτυγχάνει ένα πανέμορφο nano-pattern στο πίσω μέρος που αγκαλιάζει το Nokia 1 Plus και φτάνει μέχρι την οθόνη. Αποκτήστε εξαιρετικές λεπτομέρειες στις φωτογραφίες σας με την οπίσθια κάμερα αυτόματης εστίασης του Nokia 1 Plus και εκτοξεύστε την selfie  εμπειρία με τη νέα μπροστινή κάμερα, η οποία διαθέτει τη λειτουργία “beautify”.

Nokia 210
Το Nokia 210 είναι μια νέα προσθήκη στην κορυφαία οικογένεια τηλεφώνων μας. Συνδεθείτε στο διαδίκτυο με το πρόγραμμα περιήγησης Opera Mini και παίξτε ώρες Snake χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Nokia 210 έχει έναν σημαντικό ρόλο στη σειρά τηλεφώνων Nokia ως η πιο προσιτή συσκευή για χρήση στο διαδίκτυο και έρχεται σε ένα ανθεκτικό, χρωματιστό, πολυκαρβονικό σώμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κρύβει τα σημάδια της καθημερινής χρήσης. Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο και ενημερώστε τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook χωρίς να ανησυχείτε για την μπαταρία. Οι fans μπορούν να κάνουν το δικό τους Nokia 210 μοναδικό, κατεβάζοντας τις αγαπημένες τους εφαρμογές, ringtones και wallpapers απευθείας από το Mobile Store.

Συνοδευτικά προϊόντα
Ως προσθήκη στη γκάμα των αξεσουάρ έρχονται δύο λύσεις ασύρματης φόρτισης: το Nokia Wireless Charger και τo Nokia Portable Wireless Charger. Και οι δύο συσκευές υποστηρίζουν το universal πρότυπο φόρτισης Qi, ώστε να μπορούν να λειτουργούν με συμβατές ασύρματες συσκευές φόρτισης, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών Nokia 9 PureView και Nokia 8 Sirocco.

To Nokia Wireless Charger υποστηρίζει γρήγορη ασύρματη φόρτιση 10-watt, καθιστώντας το ιδανικό για γρήγορη φόρτιση όταν βρίσκεστε στο σπίτι ή στο γραφείο. Το Nokia Portable Wireless Charger είναι μια power bank που υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση, ώστε να μπορείτε να φορτίζετε τις ασύρματες συσκευές σας εν κινήσει, ακόμα κι αν έχετε ξεχάσει το καλώδιο. To Nokia Portable Wireless Charger υποστηρίζει επίσης την έξοδο USB γενικής χρήσης – έτσι ώστε οι μη ασύρματες συσκευές να μπορούν να φορτιστούν μέσω καλωδίου USB.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης