Στο πλαίσιο της MWC19, του Διεθνούς Συνεδρίου Κινητής, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη, όπου βρίσκεται και το zougla.gr για την κάλυψη της έκθεσης, η Oppo, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι δουλέυει επάνω σε ένα 5G μοντέλο, το οποίο θα ενσωματώνει τον κορυφαίο Snapdragon 855 της Qualcomm και πιθανώς θα είναι και αυτό που θα διαθέτει τριπλή κάμερα, με έναν αισθητήρα από τους τρεις στα 12MP, ο οποίος θα έχει τη δυνατότητα για 10x οπτικό ζουμ.

Τέτοιο επίπεδο ζουμ δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κινητά και κυρίως, το οπτικό ζουμ (που χρησιμοποιεί hardware δηλαδή) είναι η δύσκολη υπόθεση. Η Oppo όμως φαίνεται να τα κατάφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα αποτελείται από τρεις αισθητήρες: έναν 16mm ultra-wide (120 μοιρών), έναν στα 48MP, πιθανώς κοντά στα 28mm και τέλος, έναν telephoto που διαθέτει 160mm εύρος εστίασης (στα 35mm), που μπορεί να κάνει ζουμ έως και 10 φορές.

Δεν συμπεριλαμβάνουν όλοι οι κατασκευαστές ultra-wide φακούς. Συγκριτικά, θα λέγαμε ότι το Mate 20 Pro φτάνει το 5x σε δυνατότητες ζουμ, ενώ το Galaxy S10+ φτάνει 4.3x.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο tele φακός διαθέτει περισκοπικό design με ένα πρίσμα που αντικατοπτρίζει το φως υπό γωνία 90 μοιρών. Αυτό κάνει και τον πολύ compact φακό των 160mm εφικτό. Το πρίσμα χρησιμοποιείται για την οπτική σταθεροποίηση της εικόνας. Ο αισθητήρας των 48MP επίσης διαθέτει οπτική σταθεροποίηση. Το νέο σύστημα σταθεροποίησης έχει βελτιώσει την ακρίβεια κατά 73% σε σχέση με το προηγούμενο.

Η Oppo επιπλέον κατάφερε να μικρύνει και το παλαιότερο 5x zoom σύστημα κατά 55% σε πάχος, το οποίο εκτός του ότι φτάνει πλέον μόλις τα 6,76mm, αφήνει και περισσότερο χώρο για μεγαλύτερους αισθητήρες.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τριπλή κάμερα με το 10x zoom σε τηλέφωνο που θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Ιούνιο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης