Το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο στην Ευρώπη, o Ευρωπαϊκός Βίσωνας, έχει επανέλθει από το χείλος της εξαφάνισης κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες και μόνο.

Δείτε όλα τα μοντέλα φωτογραφικών μηχανών της Sony ΕΔΩ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτήν την άνοιξη, φωτογράφοι της άγριας φύσης από όλη την Ευρώπη –o Βρετανός φωτογράφος Sam Hobson και φιναλίστ Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς για το 2014 και το 2016, ο βραβευμένος Φινλανδός φωτογράφος άγριας φύσης Lassi Rautiainen, ο Ισπανός φωτογράφος φύσης Javier Alonso Huerta, ο δημιουργικός Ρωσο-Γερμανικής καταγωγής φωτογράφος καλλιτεχνικής φωτογραφίας Pavel Kaplun και ο Ελβετός φωτογράφος άγριας φύσης Markus P. Stähli– κατάφεραν εκπληκτικές απεικονίσεις αυτών των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, που πραγματοποιήθηκαν χάρη στο απίστευτο εύρος εστίασης της Sony RX10 III.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «σπάνια» συλλογή φωτογραφιών απαθανατίζει κάποια από τα σπανιότερα θηλαστικά και πουλιά στον κόσμο, ως μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Sony για την υποστήριξη της προστασίας της άγριας φύσης. Η Sony συνεργάστηκε για το συγκεκριμένο εγχείρημα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association -EOCA) που χρηματοδοτεί θεμελιώδη έργα διατήρησης παγκοσμίως.

Ο Sam Hobson, Φωτογράφος Άγριας Φύσης της Χρονιάς, επίσης, απαθανάτισε εικόνες από τον Wolverine, που δεν αποτελεί μόνο κινηματογραφικό χαρακτήρα, αλλά και ένα σπάνια εμφανιζόμενο είδος, που πιστεύεται ότι δεν κατοικεί με περισσότερα από 2.260 τέτοια ζώα στην Ευρώπη. Αν και έχει ενταχθεί στην κατηγορία «Μικρότερου Ενδιαφέροντος» στην «Κόκκινη Λίστα» του IUCN, το είδος αυτό εμφανίζει αξιοσημείωτη μείωση στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία.

Ο κος Yann Salmon Legagneur, Επικεφαλής του τμήματος Product Marketing, Digital Imaging της Sony Europe, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε αυτή τη συλλογή εικόνων, όμορφων και σπάνιων ζώων, καθώς πρόκειται για πλάσματα που μπορεί να βρεθούν έξω από το κατώφλι μας, στην Ευρώπη. Η Sony RX10 III, με τον επεκτάσιμο μεγεθυντικό τηλεφακό 600 mm και τη δυνατότητα αθόρυβης λειτουργίας κλείστρου, εξασφαλίζει ότι αυτά τα απίστευτα ζώα δεν διαταράσσονται κατά τη λήψη των φωτογραφιών.»

Η κα Catherine Savidge, Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Διατήρηση της Υπαίθρου (European Outdoor Conservation Association -EOCA), δήλωσε: «Με τη λήψη αυτών των εικόνων μπορούμε να μοιραστούμε φωτογραφίες από αυτά τα μυστηριώδη ζώα στον φυσικό τους βιότοπο με άτομα που δεν θα τους δίνονταν ποτέ η ευκαιρία να τα δουν. Σε δέκα χρόνια, η EOCAεξασφάλισε περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ από τον κλάδο που δραστηριοποιείται στην ύπαιθρο και δαπάνησε το σύνολο αυτού του ποσού σε ενέργειες με σκοπό την προστασία απειλούμενων ειδών και των αποικιών τους σε 41 διαφορετικές χώρες. Η συνεργασία με τη Sony μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε το σημαντικό αυτό έργο δημόσια.»

Η Sony RX10 III είναι το τέλειο φωτογραφικό εργαλείο στα χέρια των επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων άγριας φύσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης