Οι καλύτερες φωτογραφίες γαστριμαργικών λιχουδιών που τραβήξατε ποτέ με ένα smartphone. Εσείς. Ένας φιλόδοξος food blogger που μόλις μπήκε σε ένα ωραίο εστιατόριο με το ραντεβού του. Σας οδηγούν στο τραπέζι σας, κάθεστε και αμέσως αρχίζει η επεξεργασία του μενού: τι τραβά η όρεξή σας ή μάλλον αυτή του κοινού σας απόψε; Η επιλογή δεν αργεί να γίνει, το φαγητό καταφθάνει και εσείς, με το τηλέφωνο ανά χείρας αρχίζετε δουλειά. Κοντοστέκεστε μετά τις πρώτες δέκα φωτογραφίες, τους ρίχνετε μια γρήγορη ματιά και διαπιστώνετε ότι καμία δεν σας ικανοποιεί. Το εξαίσιο πιάτο σας αρχίζει και κρυώνει και, ακόμα χειρότερα, η υπομονή του ραντεβού σας εξαντλείται.
Τι κάνετε;

Εγένετο φως!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε καταστάσεις σαν και την προαναφερθείσα όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε είναι οι συνθήκες φωτισμού. Η φωτογραφία είναι η τέχνη του φωτός άλλωστε. Το φως θα πρέπει να αποτελεί σύμμαχό σας, φίλο σας, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι φωτογραφίζετε υπό τις κατάλληλες συνθήκες φωτισμού.

Οι φωτογραφίες φαγητού δείχνουν καλύτερες κάτω από απαλό φως που γεμίζει φυσικά τον χώρο. Αυτό διασφαλίζει ότι και η παραμικρή λεπτομέρεια στο θέμα θα είναι επαρκώς φωτισμένη απέναντι στους φακούς.

Ο καλός, φυσικός φωτισμός κάνει τη διαφορά.

Οι παραπάνω φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το HUAWEI P20 Pro με τον έξυπνο βοηθό φωτογραφίας τεχνητής νοημοσύνης ενεργοποιημένο. Κατά τη φωτογράφιση ήμασταν αρκετά τυχεροί: η έντονη μεσημεριανή ηλιοφάνεια έδωσε τη θέση της σε μία ελαφριά συννεφιά, χαρίζοντάς μας έτσι το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα αριστερά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το καλύτερο; Οι σκιάσεις από το φυσικό φως αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις λεπτομέρειες της σαλάτας, προσδίδοντάς της μία γεμάτη, τρισδιάστατη εικόνα.

Η φωτογραφία στα δεξιά είναι εσωτερικού χώρου και τραβήχτηκε λίγο αργότερα σε ένα κοντινό mall. Αν και τα χρώματα παραμένουν εξαιρετικά ζωηρά χάρη στον έξυπνο βοηθό φωτογραφίας τεχνητής νοημοσύνης, η φωτογραφία δείχνει επίπεδη και στερείται βάθους –τουλάχιστον συγκριτικά με εκείνη στα αριστερά.

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα

Μη φοβηθείτε να απλοποιήσετε τα πράγματα –δεν είναι ανάγκη κάθε σας φωτογραφία να είναι εντυπωσιακή.

Η απλότητα είναι το κλειδί.

Επιλέξτε ένα μονόχρωμο, ενιαίο ή απλού μοτίβου φόντο και παίξτε με τις αντιθέσεις των χρωμάτων. Αν φωτογραφίζετε ένα πιάτο φαγητού, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει τυχόν λεκέδες που ενδεχομένως να χαλάσουν τη σύνθεσή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα έξτρα για να δημιουργήσετε έτσι μία ιστορία πίσω από την εικόνα –τα σκεύη μαγειρικής είναι μια καλή ιδέα, αν και στην περίπτωση που ετοιμάσατε οι ίδιοι το φαγητό, σκεφτείτε να εκμεταλλευτείτε τυχόν υλικά που σας έχουν απομείνει ώστε να δείξετε στο κοινό σας από τι είναι φτιαγμένη η λιχουδιά της φωτογραφίας.

Το φαγητό στα καλύτερά του μέσω της καλύτερης κάμερας

Ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Σαλάτα με αρακά με ένα άλλο smartphone (αριστερά) και το P20 Pro (δεξιά).

Το ποιοτικό, γκουρμέ φαγητό κοστίζει, γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι η κάμερα της συσκευής σας είναι σε θέση να το αποτυπώσει σε όλο του το μεγαλείο. Συγκρίνοντας τις δύο, βλέπουμε ότι η δεύτερη είναι ξεκάθαρα η νικήτρια έχοντας εστιάσει καλύτερα στο θέμα και χάρη στα ζωηρότερα και πιο έντονα χρώματά της. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ενεργοποίηση του έξυπνου βοηθού φωτογραφίας τεχνητής νοημοσύνης, μία λειτουργία που διαθέτουν αποκλειστικά οι συσκευές της HUAWEI.

Στο P20 Pro, όταν ο βοηθός φωτογραφίας αντιληφθεί ότι εστιάζετε με την κάμερά σας σε κάτι φαγώσιμο, το αναγνωρίζει αυτομάτως ως φαγητό και προσαρμόζει τα χρώματα έτσι ώστε το πράσινο και το κόκκινο να είναι πιο ζωηρά και να ξεχωρίζουν περισσότερο. Αποτέλεσμα; Φωτογραφίες φαγητού που ανοίγουν την όρεξη και φέρνουν ακόμα περισσότερα like στα social media.

Bento κατσαρόλας με ένα άλλο smartphone (αριστερά) και το P20 Pro (δεξιά).

Πεινάτε; Οι φωτογραφίες αυτές λογικά θα πρέπει να σας έχουν ανοίξει την όρεξη και μαντέψτε: το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς στο κοινό σας στα social media με ένα P20 Pro ή ένα P20. Δοκιμάστε το!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης