Κάθε iPhone διαθέτει έναν σειριακό αριθμό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση της συσκευής σας. Αυτός ο αριθμός μπορεί να σας χρειαστεί στην περίπτωση που θέλετε να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο, που θέλετε να το επισκευάσετε ή θέλετε να το πουλήσετε. Ο αριθμός αυτός είναι εύκολο να βρεθεί, αλλά ο τρόπος εύρεσής του διαφέρει αναλόγως μοντέλου.
 

Πώς μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό σε οποιοδήποτε iPhone

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αν διαθέτετε συσκευή iPhone 5 ή μεταγενέστερη, δείτε τα παρακάτω βήματα:
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  1. Ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις”
  2. Πατήστε “Γενικά” και έπειτα “Πληροφορίες”
  3. Στην σελίδα των “Πληροφοριών”, θα μπορείτε να δείτε το serial number. Από εκεί μπορείτε να το δείτε και αν θέλετε να το αντιγράψετε, αν σας χρειάζεται.

 

Αν έχετε iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ή iPhone 4S, τότε ο σειριακός αριθμός βρίσκεται στην υποδοχή της κάρτας SIM. Αν το iPhone σας είναι ακόμα παλιότερο τότε μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό χαραγμένο στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

 

 

 

 

Πώς μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό του iPhone σας, ακόμη κι αν το έχετε χάσει ή είναι απενεργοποιημένο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρείτε το serial number είναι φυσικά να δείτε τη συσκευή. Αν αυτό όμως δεν είναι εφικτό, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για τον βρείτε.

Αν έχετε τη συσκευασία του iPhone, ο σειριακός αριθμός είναι τυπωμένος επάνω στο αυτοκόλλητο με τα barcodes επάνω στο κουτί. 

Αν δεν έχετε το κουτί του iPhone, τότε μπορείτε να το βρείτε μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα θα πρέπει να κάνετε log in με τα στοιχεία Apple ID σας στη σχετική σελίδα. Συγκεκριμένα:

  1. Μέσω κάποιου browser, πηγαίνετε στη σελίδα appeid.apple.com και κάντε log in με τα στοιχεία σας.
  2. Στη σελίδα του Apple ID σας, προχωρήστε παρακάτω, εκεί που βρίσκονται οι “Συσκευές” σας και βρείτε το iPhone, του οποίου είναι και ο σειριακός αριθμός που χρειάζεστε.
  3. Πατήστε στο εικονίδιο της συσκευής και ο σειριακός αριθμός θα εμφανιστεί σε ένα νέο παράθυρο, από όπου μπορείτε να τον δείτε και να τον αντιγράψετε, αν θέλετε.
     

 

Πώς μπορείτε να βρείτε τον σειριακό αριθμό του iPhone σας από άλλη συσκευή της Apple
 

Αν έχετε στην κατοχή σας και άλλη συσκευή της Apple, όπως για παράδειγμα ένα iPad, η οποία είναι και αυτή συνδεδεμένη με το ίδιο Apple ID, τότε μπορείτε να βρείτε και πάλι τον σειριακό αριθμό του iPhone σας.

 

  1. Στην άλλη συσκευή, επιλέξτε να δείτε τις “Ρυθμίσεις”.
  2. Πατήστε το όνομά σας στο πάνω μέρος της οθόνης.
  3. Κατευθυνθείτε προς τα κάτω για να δείτε τη λίστα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Apple ID σας.
  4. Πατήστε το iPhone και δείτε τις πληροφορίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου και του σειριακού αριθμού.

     

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης