Δύο αναφορές λέγεται ότι έχει λάβει η Apple σχετικά με διογκωμένες μπαταρίες του iPhone 8 Plus. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η διογκωμένη μπαταρία οδήγησε σε αποκόλληση της οθόνης.

Σύμφωνα με τη μία αναφορά, η διόγκωση συνέβη όταν ο χρήστης φόρτιζε το iPhone 8 Plus χρησιμοποιώντας αυθεντικό καλώδιο και αντάπτορα. Σύμφωνα με την άλλη αναφορά, η συσκευή ήρθε έτσι κατευθείαν από την Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μεταδίδει το AppleInsider, η Apple εξετάζει το συμβάν αλλά κάνει ήδη το ίδιο για διογκωμένες μπαταρίες σε παλαιότερες συσκευές. Η ύπαρξη δύο διογκωμένων μπαταριών από τα εκατομμύρια συσκευές που διανεμήθηκαν δεν είναι από μόνη της ανησυχητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν την αποτυχία του Galaxy Note 7, η περίπτωση αποτυχίας των μπαταριών ιόντων λιθίου ήταν μία στο 1 εκατομμύριο χωρίς να φταίει κάποιος, δηλαδή να μην είναι ούτε λάθος του κατασκευαστή, ούτε του χρήστη.

Έτσι και τώρα τα περιστατικά εμπίπτουν στο πλαίσιο της κανονικότητας. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της κατάστασης στην περίπτωση του Galaxy Note 7, η πιθανότητα αποτυχίας που ξεπερνούσε τις 1 στις 20.000 μονάδες.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης