Λευτέρης Ξυκομηνός

Όσο πλησιάζουμε προς την υποτιθέμενη χρονική περίοδο που θα ανακοινωθεί το νέο iPhone 7, δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τόσο οι φήμες πληθαίνουν περί των χαρακτηριστικών του. Η αλήθεια είναι ότι η φημολογία θυμίζει κάπως τα παλιά δελτία καιρού της τηλεόρασης, όπου στην προσπάθειά τους να κάνουν επιτυχείς προβλέψεις, ανέφεραν όλες τις πιθανές μετεωρολογικές εκβάσεις. Έτσι λοιπόν έχουμε ακούσει πληροφορίες, τις λεγόμενες πληροφορίες που «διέρρευσαν» από ποικίλες πηγές, που κάνουν λόγο για κεραίες ασύρματων επικοινωνιών τοποθετημένες στις άκρες της εξωτερικής κατασκευής, για απουσία/ύπαρξη του βύσματος 3.5 χιλιοστών για ακουστικά, ακόμα και για διπλή κάμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα παραπάνω προστίθεται μια τελευταία φημολογία, η οποία παρόλο που παραμένει στην σφαίρα των ανεπιβεβαίωτων φημών, τοποθετεί κάποια στοιχεία σε διαφορετική ερμηνεία. Βάσει αυτής λοιπόν της φήμης, θα παρουσιαστούν τρία διαφορετικά μοντέλα iPhone 7, δύο στις 4.7 ίντσες και ένα στις 5.5 δηλαδή το iPhone 7 Plus. Το τελευταίο υποτίθεται ότι θα έχει διπλή οπίσθια κάμερα, ενώ αυτά των 4.7 ιντσών θα έχουν μεγαλύτερο (στην εξωτερική εμφάνιση) φακό οπίσθιας κάμερας. Αν όντως αυτό ισχύσει, τότε ο μεγαλύτερος φακός θα επιτρέψει ακόμα καλύτερες λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς θα επιτρέπει περισσότερο φως να υποδεχτεί ο CMOS αισθητήρας (φυσικά, τεράστιο ρόλο έχει και το λογισμικό που επεξεργάζεται τα οπτικά δεδομένα, πριν παραχθεί το τελικό αποτέλεσμα της λήψης,
είτε πρόκειται για φωτογραφία, είτε για βίντεο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που αναμένεται (φημολογείται) για τα νέα iPhone 7, είναι η δυνατότητα τοποθέτησης δύο SIM καρτών κινητής τηλεφωνίας. Επίσης, ένα θέμα που έχει προκύψει με τις φήμες, αφορά την υποδοχή ακουστικών. Μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο iPhone, η θύρα/υποδοχή ακουστικών είναι η κλασική των 3.5 χιλιοστών. Οι φήμες εδώ και αρκετούς μήνες, αναφέρουν μια ότι η Apple θα παραμείνει να προσφέρει την κλασική θύρα και μια ότι θα την αντικαταστήσει πλήρως με θύρα Lightning. Ομολογουμένως, τα ακουστικά για την εν λόγω θύρα είναι πιο ακριβά, εντούτοις παρέχουν πολύ πιο υψηλή ποιότητα ήχου από τα κλασικά ακουστικά. Κάπου εδώ υπάρχει το «θέμα»: τι θα κάνει τελικά η Apple; Θα παραμείνει η θύρα 3.5 χιλιοστών ή θα αντικατασταθεί από την Lightning θύρα; Και για να έχουμε περισσότερη αβεβαιότητα, προστέθηκαν φήμες που μιλάνε για πλήρη αντικατάσταση με θύρα Lightning σε όλα τα μοντέλα, αλλά θα προσφέρεται μετατροπέας (adapter) για ακουστικά 3.5 χιλιοστών, ενώ παράλληλα κυκλοφορούν τελείως διαφορετικές φήμες, κατά τις οποίες ένα μοντέλο ή μοντέλα iPhone 7 (μάλλον αυτά των 4.7 ιντσών) θα είναι με την 3.5 χιλιοστών θύρα και μόνο το iPhone 7 Plus (5.5 ιντσών) θα φέρει την θύρα Lightning.
Αυτό που είναι σίγουρο, αν και πιθανώς θα ακολουθήσουν περαιτέρω φήμες μέχρι την επίσημη αποκάλυψη από την Apple, είναι ότι η εταιρεία έχει αποδείξει αρκετές φορές πως διαθέτει την ικανότητα να «μπερδεύει» όσους κάνουν προβλέψεις (όχι πάντα με επιτυχία βέβαια). Αναμφισβήτητα όμως, έστω και ως φήμες, οι πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο, ελκύουν το ενδιαφέρον για τα νέα μοντέλα iPhone 7, τα οποία αναμένονται τον Σεπτέμβριο αυτού του χρόνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης