Σύμφωνα με τον έγκριτο αναλυτή-πληροφοριοδότη για ό,τι αφορά στα θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπους να κατεβάσει το κόστος κατασκευής των νέων iPhone 12 για να αντισταθμίσει την υποστήριξη 5G, που θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στα τηλέφωνα της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το κόστος υποστήριξης 5G, στην κατηγορία κάτω των 6GHz, ανέρχεται στα 85 δολάρια, ενώ η υποστήριξη mmWave 5G μπορεί να κοστίσει έως και 135 δολάρια για την κάθε συσκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Apple πιέζει συνεχώς τους προμηθευτές της για τη μείωση του κόστους των υλικών και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει πιο απλό σχεδιασμό μπαταρίας για να εξισορροπηθεί το κόστος, σύμφωνα με τον Kuo.

Συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές των μπαταριών των iPhone 12 θα έχουν μειωμένο πλήθος στρώσεων, κάτι που θα χαμηλώνει το κόστος έως και 50% συγκριτικά με τις μπαταρίες των iPhone 11. Η Apple φαίνεται να αφήνει στην άκρη τη χρήση “hard board” από την επόμενη χρονιά και να ακολουθεί το “soft board” για τις μπαταρίες των iPhone 12s, που θα κυκλοφορήσουν το 2021. Όπως αναφέρεται, η εμπειρία του χρήστη δεν θα επηρεαστεί.

Παρότι τα iPhone 12 θα έρθουν για πρώτη φορά με υποστήριξη 5G, η Apple θα προσπαθήσει να κρατήσει τις τιμές όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτές των iPhone 11.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης