Είναι ήδη γνωστό ότι η Xiaomi ετοιμάζει το δικό της αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Ήδη μάλιστα έχουμε δει και ανεπίσημο βίντεο.

Η εταιρεία έβγαλε μια ανακοίνωση όπου αναφέρει πληροφορίες για το τηλέφωνο αλλά και κάποια πράγματα για την ανάπτυξή του, τον σχεδιασμό, αλλά και τις προκλήσεις που είχαν με τη νέα αυτή τεχνολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το αναδιπλούμενο τηλέφωνο των δύο σημείων αποτελεί τη νεότερη καινοτομία της Xiaomi. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου, η εύκαμπτη αναδιπλούμενη οθόνη, κατασκευάζεται από την ίδια τη Xiaomi και έναν εκ των προμηθευτών της εταιρείας. Πέρα από την οθόνη, ο σχεδιασμός, ο μηχανισμός αναδίπλωσης και η προσαρμογή του λογισμικού MIUI έχει αναπτυχθεί από εμάς.

Η Xiaomi είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που παρουσιάζει ένα διπλά αναδιπλούμενο smartphone και έχει λύσει τις τεχνικές προκλήσεις που εμφανίζονται και στις τρεις μορφές του: διπλά αναδιπλούμενο, με μονή αναδίπλωση και σε μορφή tablet. Προτού βρεθεί η ιδανική λύση, η Xiaomi διεξήγαγε εκτενείς έρευνες για την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού μηχανισμού αναδίπλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάθε καινοτομία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με το τμήμα R&D από τους προμηθευτές, αλλά και τον κατασκευαστή. Είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι μια αναδιπλούμενη οθόνη μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε αναδιπλούμενο smartphone δίχως σημαντικές νέες ανακαλύψεις στην τεχνολογία. Κάθε κομμάτι της βιομηχανικής αλυσίδας έχει συμβάλλει με μοναδικό τρόπο. Η Xiaomi πιστεύει ότι τα καινοτόμα προϊόντα και η εξαιρετική εμπειρία χρήσης είναι δυνατά μόνο με σταθερές συνεργασίες και συμμετοχή όλων των ομάδων.”

Επιπρόσθετα, βγήκαν στη δημοσιότητα μερικά 3D renders της αναδιπλούμενης συσκευής. Τα ονόματα που σκέφτεται η Xiaomi για το τηλέφωνο είναι “Xiaomi Dual Flex” και “Xiaomi MIX Flex”. 

Η στασιμότητα των τελευταίων ετών στη βιομηχανία των smartphones φαίνεται να τελειώνει, καθώς τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα είναι έτοιμα να προσφέρουν κάτι πραγματικά φρέσκο.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης