Η Sony συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει την τελειότητα στη φωτογραφία με την αποκάλυψη του FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, 13:23
Η Sony συνεχίζει να επαναπροσδιορίζει την τελειότητα στη φωτογραφία με την αποκάλυψη του FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Η Sony ανακοίνωσε το νεότερο φακό στη σειρά G Master - τον FE 70-200mm F2.8 GM OSS II, ο οποίος προσφέρει έναν εξαιρετικό συνδυασμό ανάλυσης και bokeh, καθώς και ασύγκριτη απόδοση AF (αυτόματη εστίαση) που είναι γνώριμη για την σειρά G Master της Sony.

«Ακούγοντας τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε μια νέα, βελτιωμένη έκδοση του 70-200mm F2.8:, τον G-Master FE 70-200mm F2.8 GM OSS II», δήλωσε ο Yann Salmon Legagneur, Διευθυντής Product Marketing της Sony Europe BV. «Οι βελτιώσεις στο βάρος και η ταχύτητα εστίασης με αυτόν τον νέο φακό είναι τεράστιες και θα κάνουν εξαιρετική διαφορά τόσο για φωτογράφους όσο και για βιντεογράφους. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα συμπαγή και ελαφριά σώματα full frame (πλήρους κάδρου) φωτογραφικών μηχανών, η Sony παρέχει έναν ιδανικά ισορροπημένο και εξαιρετικά φορητό συνδυασμό».

Σχεδιασμένος για τέλεια σύζευξη με τα σώματα φωτογραφικών μηχανών E-mount της Sony, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική οπτική ποιότητα και προηγμένη απόδοση AF, αλλά είναι το ελαφρύτεροςi φακός ζουμ F2.8 70-200mm στον κόσμο, επιτρέποντας ευελιξία και ελευθερία λήψης χωρίς προηγούμενο. Η Sony συνεχίζει να ενισχύει την σειρά Alpha με την προσθήκη του 65ου φακού στη σειρά φακών E-mount.

Νέα επίπεδα επιδόσεων

Ο νέος FE 70-200mm F2.8 GM OSS II προσφέρει εξαιρετική ποιότητα εικόνας με υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια. Οι χρήστες μπορούν να αναμένουν μια καθαρή και ευκρινή εικόνα από γωνία σε γωνία σε όλο το εύρος ζουμ, ακόμη και όταν το διάφραγμα είναι πλήρως ανοιχτό. Χάρη στα δύο στοιχεία ασφαιρικού φακού, συμπεριλαμβανομένου ενός στοιχείου XA (ακραία ασφαιρικού) κατασκευασμένου με επιφανειακή ακρίβεια 0,01 micron, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II ελέγχει αποτελεσματικά τις παραλλαγές εκτροπής που σχετίζονται με την απόσταση για να εξασφαλίσει εξαιρετική ανάλυση σε όλη την περιοχή της εικόνας

Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II χρησιμοποιεί επίσης δύο σφαιρικά γυάλινα στοιχεία ED (εξαιρετικά χαμηλής διασποράς) και δύο σφαιρικά γυάλινα στοιχεία Super ED για να μειώσει σημαντικά τη χρωματική εκτροπή, χωρίς να χάνεται χρώμα. Αυτός ο φακός περιλαμβάνει επίσης ένα ασφαιρικό στοιχείο ED, για πρώτη φορά σε έναν φακό συστήματος Alpha, το οποίο ταυτόχρονα καταστέλλει τη χρωματική και σφαιρική εκτροπή, δύο συνηθισμένα ζητήματα σε αντίστοιχους τηλεφακούς.

Το ομαλό, όμορφο εφέ bokeh καθίσταται δυνατό χάρη στο μεγάλο διάφραγμα F2.8 και μια νέα κυκλική μονάδα ανοίγματος 11 blade (λεπίδων). Επιπλέον, η προηγμένη οπτική σχεδίαση του φακού, συμπεριλαμβανομένου ενός στοιχείου XA, καταστέλλει πλήρως το ανεπιθύμητο φαινόμενο του «onion ring», ενισχύοντας περαιτέρω το εφέ bokeh. Το FE 70-200mm F2.8 GM OSS II προσφέρει επίσης εξαιρετική απόδοση σε κοντινές αποστάσεις με βαθύ εφέ bokeh. Η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι μόλις 15,7 ίντσες (0,4 μέτρα) στα 70mm και 32,3 ίντσες (0,82 μέτρα) στα 200mm, με μέγιστη μεγέθυνση 0,3x. Επιπλέον, το FE 70-200mm F2.8 GM OSS II μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με τον τηλεμετατροπέα  υψηλής απόδοσης 1.4x ή 2.0x της Sony για να επεκτείνει το εστιακό μήκος του φακού στα 400mm  σε διάφραγμα F5.6, διατηρώντας την ποιότητα της σειράς G Master.

Για να αποφύγετε τυχόν φαινόμενα ανεπιθύμητου flare (θάμπος) και ghosting (σκιάσεις) σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, το πρωτότυπο Nano AR Coating II της Sony παράγει μια ομοιόμορφη επίστρωση κατά της αντανάκλασης στην επιφάνεια του φακού. Επιπλέον, ο οπτικός σχεδιασμός του FE 70-200mm F2.8 GM OSS II καταστέλλει επίσης αποτελεσματικά τις εσωτερικές αντανακλάσεις για βελτίωση της ευκρίνειας.

Κορυφαία στον κλάδο αυτόματη εστίαση

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία του FE 70-200mm F2.8 GM OSS II αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο όταν συνδυαστεί με ένα προηγμένο σώμα φωτογραφικής μηχανής. Ο νέος φακός χρησιμοποιεί τέσσερις αυθεντικούς γραμμικούς κινητήρες XD (εξαιρετικά δυναμικούς) της Sony για απόλυτα γρήγορο και ακριβές AF, καθιστώντας το έως και 4 φορές ταχύτεροiii, και με την παρακολούθηση εστίασης βελτιωμένη κατά 30%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλοiii. Σε συνδυασμό με τη ναυαρχίδα της Sony, Alpha 1, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II είναι ικανός για συνεχή λήψη υψηλής ταχύτητας έως και 30 fps . Η εξαιρετική παρακολούθηση AF είναι επίσης διαθέσιμη ακόμη και όταν χρησιμοποιείται τηλεμετατροπέας. Για βίντεο, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II προσφέρει ομαλό και κατάλληλο AF για να κλειδώνει με αξιοπιστία την εστίαση και να παρακολουθεί θέματα που κινούνται γρήγορα, ακόμη και όταν κάνει ζουμ, ώστε ο χρήστης να μπορεί να εμπιστευτεί την εστίαση στην φωτογραφική μηχανή. 

Προηγμένες δυνατότητες βίντεο

Με το σταθερό μέγιστο διάφραγμα F2.8, την εκπληκτική απόδοση AF, τον ευέλικτο έλεγχο και τη σταθερή αξιοπιστία, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II είναι μια τέλεια επιλογή για βίντεο. Ο νέος φακός σχεδιάστηκε για να μειώνει δραματικά την «αναπνοή» εστίασης, τη μετατόπιση εστίασης και τη μετατόπιση άξονα κατά το ζουμ, έτσι ώστε να υπάρχει ελάχιστη ανεπιθύμητη κίνηση εικόνας και παραλλαγές γωνίας θέασης.

Για εύκολη λήψη βίντεο, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II διαθέτει ανεξάρτητους δακτυλίους ελέγχου για εστίαση, ζουμ και διάφραγμα (ίριδα), επιτρέποντας ακριβή χειροκίνητη λειτουργία. Ο δακτύλιος διαφράγματος διαθέτει επίσης διακόπτη ON/OFF. Επιπλέον, το Γραμμικής Απόκρισης MF (Linear Response MF) της Sony εξασφαλίζει χειροκίνητο έλεγχο εστίασης με απόκριση και χαμηλή καθυστέρηση. Η παρεχόμενη «κουκούλα» φακού διαθέτει επίσης ένα άνοιγμα που επιτρέπει τη βολική χρήση κυκλικών polarising φίλτρων ή μεταβλητών φίλτρων ND για μεγαλύτερη δημιουργική ευελιξία.

Σχεδιασμένος για επαγγελματίες

Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II είναι ο ελαφρύτεροςi τηλεφακός ζουμ F2.8 στον κόσμο και είναι περίπου 29% ελαφρύτερος από το δεύτερο πιο ελαφρύ μοντέλο, με βάρος μόλις κάτω από 1.045 g. Εκτός από το μικρό του βάρος, ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II σχεδιάστηκε για επαγγελματίες, για να  προσφέρει μια ιδανική ισορροπία χωρίς να πέφτει το βάρος στο μπροστινό τμήμα, εξασφαλίζοντας ότι το κέντρο βάρους του φακού πέφτει ακριβώς πάνω από τη βάση του τρίποδου. Διαθέτει επίσης εσωτερικό ζουμ για να διατηρεί σταθερό το κέντρο βάρους.

Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II έχει σχεδιαστεί ειδικά για επαγγελματίες με βάση την άμεση ανατροφοδότησή τους. Ο νέος φακός περιλαμβάνει λειτουργίες εστίασης για την υποστήριξη των επαγγελματικών αναγκών του χρήστη, όπως πλήρους χρόνου DMF, φυσική και γραμμική χειροκίνητη απόκριση εστίασης και διακόπτη περιορισμού εύρους εστίασης. Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II περιλαμβάνει επίσης τρία ρυθμιζόμενα κουμπιά συγκράτησης εστίασης που παρέχονται σε απόσταση 90° για εύκολη πρόσβαση και βολικό έλεγχο κατά τη λήψη σε οριζόντιο ή κάθετο προσανατολισμό και σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία.

Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II διαθέτει τόσο διακόπτη ON/OFF όσο και διακόπτη κλειδώματος ίριδας για γρήγορο, ευέλικτο έλεγχο διαφράγματος. Τα click stops του δακτύλιου διαφράγματος μπορούν να ενεργοποιηθούν για να παρέχουν απτική ανάδραση κατά τη λήψη φωτογραφιών ή να ρυθμιστούν στο OFF για ομαλό, αθόρυβο έλεγχο διαφράγματος κατά τη λήψη ταινιών. Επιπλέον, η ροπή του δακτυλίου ζουμ είναι βελτιστοποιημένη και περιλαμβάνει πλέον σταθεροποίηση εικόνας με MODE 3  για κινούμενα θέματα.

Ο FE 70-200mm F2.8 GM OSS II έχει σχεδιαστεί για να είναι αξιόπιστος ακόμη και στα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα. Είναι ανθεκτικός στη σκόνη και την υγρασία , όπως και οι FE 400mm F2.8 GM OSS και FE 600mm F4 GM OSS, σύμφωνα με τα σχόλια επαγγελματιών. Το μπροστινό τμήμα του φακού διαθέτει επίστρωση φθορίου που απωθεί το νερό, το λάδι και άλλους ρύπους, ενώ καθιστά ευκολότερο να σκουπίσετε τυχόν μολυσματικούς παράγοντες ή δακτυλικά αποτυπώματα που δημιουργούνται στην επιφάνεια του φακού.

Διαθεσιμότητα

Ο νέος φακός FE 70-200mm F2.8 GM OSS II θα είναι διαθέσιμος τον Νοέμβριο του 2021 και θα πωλείται σε διάφορους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της Sony.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021, 13:24