To Galaxy Fold της Samsung αποτελεί το πρώτο αναδιπλούμενο που θα βλέπαμε στην αγορά με κόστος 1.980 δολάρια. Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δουν πρώτοι τη νέα τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης, αλλά δεν κατάφεραν να το πιάσουν στα χέρια τους ακόμη.

Η συσκευή προοριζόταν να κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ διότι η κυκλοφορία της συσκευής παγκοσμίως αναβλήθηκε επ’ αόριστον. Ο λόγος είναι ότι πολλοί δημοσιογράφοι και εξειδικευμένοι testers πήραν στα χέρια τους τη συσκευή και παρατήρησαν πολλαπλά σοβαρά προβλήματα κατασκευής, με αποκορύφωμα το εξειδικευμένο site iFixit, που δοκιμάζει την ποιότητα κατασκευής των συσκευών συγκεκριμένα. Το έγκριτο site βρήκε το Galaxy Fold “ανησυχητικά εύθραυστο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρασε ήδη παραπάνω από μία εβδομάδα από την ημερομηνία που θα κυκλοφορούσε το τηλέφωνο και η Samsung ακόμη δεν έχει προβεί σε ανακοίνωση ούτε για τη συσκευή, αλλά ούτε και για τη νέα ημερομηνία διάθεσης, το οποίο κάνει την κατάσταση με τις προπαραγγελίες ιδιαίτερα προβληματική.

Οι κανονισμοί της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου λένε ότι η εταιρεία πρέπει να διαθέσει τη συσκευή μέσα σε 30 ημέρες από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Αν δεν καταφέρει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να ζητήσει τη συγκατάθεση του χρήστη για να διατηρήσει την προπαραγγελία ή να την ακυρώσει επιστρέφοντας τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημαδιακή ημερομηνία για τη Samsung είναι στις 31 Μαΐου.

Έως τότε θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει εκ νέου όσοι έχουν προπαραγγείλει τη συσκευή ότι διατίθενται να περιμένουν, αλλιώς θα ακυρωθούν οι προπαραγγελίες. Ήδη η εταιρεία έχει ξεκινήσει την αποστολή email στους χρήστες, όπου ζητά τη συγκατάθεσή τους, κάτι το οποίο δεν είναι ενθαρρυντικό. 

Η εταιρεία ζητά λοιπόν από τους πελάτες της, που ήδη έχουν χρεωθεί 2.000 δολάρια να περιμένουν χωρίς ορισμένο χρόνο αναμονής. Πρόκειται για δύσκολη κατάσταση που θυμίζει το φιάσκο με τα Galaxy Note 7. Θα μάθουμε σύντομα αν θα καταφέρει να επανέλθει ξανά ο κορεατικός κολοσσός.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Διαβάστε επίσης:
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης