Ενδέχεται στο μέλλον οι πάροχοι να κρύβουν την ένδειξη του σήματος της υπηρεσίας τους στα Android τηλέφωνα. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που βρήκαν χρήστες του XDA φόρουμ στο Android Open Source Project, ίσως οι πάροχοι σταματήσουν να μας πληροφορούν μέσω της ένδειξης για το σήμα μας με τα επερχόμενα updates σε Android P.

Η ένδειξη του σήματος βασίζεται στην αριθμητική πληροφορία που μπορεί να βρεθεί στο status screen της SIM card στις Ρυθμίσεις. Η μέτρηση dBm αφορά σε decibles προς ένα milliwatt. Για παράδειγμα σήμα που μετράει -120dBm είναι πιο αδύναμο από ένα σήμα -99dBm. Τα νούμερα αυτά ορίζουν την ένδειξη που είχαμε πάντα στα τηλέφωνά μας: τις μπάρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος για την επιλογή απόκρυψης της παραπάνω πληροφορίας είναι άγνωστος, όπως άγνωστοι παραμένουν και οι πάροχοι που μπορεί να ζήτησαν αυτήν την επιλογή.

Αν έρθει ποτέ η συγκεκριμένη αλλαγή, τότε θα την περιμένουμε στην επόμενη έκδοση Android, καθώς ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει ευρέως ούτε καν το Android Oreo, με τις περισσότερες συσκευές να λαμβάνουν σύντομα τα updates για αυτό.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης