Η Oppo είναι από τις εταιρείες που βρίσκονται στην MWC 2017, αλλά όχι για να ανακοινώσει smartphone. Η εταιρεία παρουσίασε μια νέα τεχνολογία για κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε smartphones.

Πρόκειται για το νέο σύστημα 5x Dual Camera Zoom, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μοναδικό periscope-style setup.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Dual Camera Zoom αποτελείται από περισσότερα από 50 επιμέρους τμήματα που είναι τοποθετημένα σε ένα module συνολικού ύψους 5,7 χλ. Όπως προαναφέρθηκε, το 5x Dual Camera Zoom χρησιμοποιεί periscope-style setup, για να εκτρέψει το φως μέσα από ένα πρίσμα και σε έναν τηλεφακό ένθετο στο εσωτερικό του smartphone, καθορισμένο σε γωνία 90 μοιρών στον εξωτερικό wide-angle φακό. Μετατοπίζοντας την πορεία του φωτός, η Oppo έχει τη δυνατότητα να πετύχει 5x zoom χωρίς απώλειες, ακόμη και μέσα από ένα πολύ λεπτό smartphone.

Όταν προσπαθούμε να κάνουμε λήψη με οποιοδήποτε είδος μεγέθυνσης, πολύ μικρά «vibrations» θα γίνουν αισθητά, ειδικά κατά τη λήψη video. H Oppo το αντιμετωπίζει αυτό με το νέο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης (OIS). Ο μηχανισμός πρίσματος προσαρμόζει δυναμικά την γωνία με ακρίβεια χιλιοστού (0,0025).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Oppo κατά την επίσημη παρουσίαση δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι έχει κάνει διάφορες καινοτομίες στο παρελθόν, όσον αφορά στην κάμερα. Ήταν η πρώτη που έφερε εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel στο Oppo Ulike 2, το Oppo N1 ήταν το πρώτο κινητό με 206-degree rotating camera, το Oppo F1 Plus έχει εμπρόσθια κάμερα 16 Megapixel.

Μένει να δούμε πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο κινητό με 5x Dual Camera Zoom.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης