Σύμφωνα με μια υψηλόβαθμο στέλεχος της Huawei, ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών, που εδρεύει στην Κίνα, στοχεύει να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο μέχρι το 2021. Οι παρατηρήσεις που έγιναν από τον Richard Yu την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο τεχνολογίας Converge 2016, στο Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις, η Huawei κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών smartphones. Οι εκτιμήσεις της IDC λένε ότι Huawei ελέγχει αυτή τη στιγμή το 8,3% της παγκόσμιας αγοράς, ακριβώς πίσω από την Samsung και την Apple, οι οποίες έχουν μερίδιο αγοράς 23% και 15%, αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei έχει καταφέρει να διατηρήσει ανοδική πορεία σε μια εποχή που τόσο η Samsung, όσο και η Apple αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες. Από την αρχή του έτους, η Huawei εκτιμάται ότι σημείωσε αύξηση 59% σε αποστολές smartphones, εν αντιθέσει με τις ελάχιστες αποστολές της Samsung και το 14% της Apple. Μέχρι το 2021, ο Yu λέει ότι η Huawei έχει ως στόχο το 25% της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Δεδομένης της μείωσης του μεγέθους της αγοράς των smartphones και την αύξηση του μεριδίου αγοράς των μικρότερων κατασκευαστών , πρόκειται για έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, αλλά ο Yu είπε ότι η Huawei είναι υπομονετική. Σύμφωνα με μια ανεπίσημη έκθεση, το 2015 η Huawei ξεπέρασε τα έξοδα R&D της Apple.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huawei μόλις κυκλοφόρησε το εκπληκτικό Huawei P9, με την καλύτερη κάμερα, που υπάρχει σε smartphone αυτή τη στιγμή. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης