Η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone, Huawei, δημοσίευσε τη φωτογραφία που βλέπετε παραπάνω στην Google+ σελίδα τους σε μια προσπάθεια να δοθεί έμφαση στην ποιότητα του συστήματος διπλής κάμερας του Huawei P9. Πρόκειται για μια εξαιρετική φωτογραφία με ζωντανή εικόνα, πολύ καλή ισορροπία χρωμάτων και επαγγελματικό lens flare.



Tο Google+ κάνει διαθέσιμα όλα τα EXIF metadata της κάθε φωτογραφία και έτσι το Android Police έκανε μερικές έρευνες και βρήκε ότι η συκεκριμένη φωτογραφία έχει τραβηχτεί με μια Canon EOS 5D Mark III με EF70-200mm f / 2.8L IS ΙΙ USM φακό. Ο παραπάνω συνδυασμός κοστίζει περίπου 5.000 δολάρια. Από την άλλη, η εταιρεία δεν ανέφερε επ’ ακριβώς ότι πρόκειται για φωτογραφία τραβηγμένη με το Huawei P9, αλλά το άφησε να εννοηθεί πολύ εύκολα. Η επίμαχη ανάρτηση πλέον έχει σβηστεί, αλλά έγραφε τα παρακάτω:

«Τραβήξαμε μια πολύ όμορφη ανατολή του ηλίου με την Deliciously Ella. Η διπλή κάμερα Leica του Huawei P9 μετατρέπει σε απόλαυση τη φωτογράφιση σε χαμηλά φωτιζόμενα περιβάλλοντα, όπως αυτό. Επαναπροσδιορίστε την φωτογράφιση με smartphones και μοιραστείτε φωτογραφίες της ανατολής του ηλίου μαζί μας.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Αφού έγιναν γνωστές οι πληροφορίες της φωτογραφίας, η Huawei εξέδωσε την παρακάτω δήλωση: «Επισημάνθηκε πρόσφατα ότι μια φωτογραφία, που αναρτήθηκε στα social channels μας δεν είχε τραβηχτεί με το Huawei P9. Η φωτογραφία τραβήχτηκε με επαγγελματικό τρόπο κατά τη μαγνητοσκόπηση μιας διαφήμισης για το Huawei P9 και είχε στόχο να εμπνεύσει την κοινότητά. Αναγνωρίζουμε όμως ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο ξεκάθαροι με τις λεζάντες της φωτογραφίας. Δεν είχαμε ποτέ σκοπό να παραπλανήσουμε. Έχουμε αφαιρέσει τη φωτογραφία και ζητούμε συγγνώμη γι’ αυτό.»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης