H HTC δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό και ίσως πλέον μπει σε διαδικασία εξαγοράς. Οι φήμες αναφέρουν ότι η Google έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για συζητήσεις της Google και της HTC για την εξαγορά του τομέα των smartphones και όχι του Vive VR, αλλά πρόκειται για ανεπίσημες κυκλοφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο στοιχεία που υποστηρίζουν την παραπάνω κατάσταση είναι ότι η Google χρειάζεται κατασκευαστή για τα Pixel τηλέφωνά της και επίσης η HTC βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία 13 χρόνια. Ο Αύγουστος 2017 είδε πτώση σε κέρδη της τάξης του 54% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016 και 51% πτώση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν αναφορές ότι η Google προσέλαβε την LG να κατασκευάζει το αναμενόμενο Pixel XL 2, κάτι που επίσης δυσχεραίνει την κατάσταση για την HTC, καθώς η τελευταία είχε κατασκευάσει τα Pixel της πρώτης γενιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να θυμηθούμε ότι η Google είχε αγοράσει τα smartphones της Motorola για διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και τα πούλησε για πολύ λιγότερα μόλις δύο χρόνια αργότερα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης