Η Apple έχει “καεί” στο παρελθόν από συνεργασίες της με τρίτους κατασκευαστές για τα modem που χρησιμοποιεί στα iPhone. Για να αποφύγει τα προβλήματα αποφάσισε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τα δικά της modem. Η εργασία έχει ήδη ξεκινήσει με επικεφαλής τον Johny Srouji, τον SVP των hardware technologies της Apple.

O Srouji εργάζεται στην Apple από το 2008 και είχε ξεκινήσει ως lead chip designer με τη δουλειά του να περιλαμβάνουν τα A-series τσιπ, αλά και το τσιπ που χρησιμοποιείται στα AirPods. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι ψάχνει να καλύψει σχετικές θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επόμενα τσιπ της A-series θα μπορούσαν να ενσωματώνουν modem της Apple

Η ανάπτυξη των modem της Apple θα πάρει αρκετά χρόνια, οπότε δεν περιμένουμε να τα δούμε στα iPhone του 2019 ή του 2020, ειδικότερα καθώς θα πρέπει να υποστηρίζουν όχι μόνο 4G, αλλά και την αναπτυσσόμενη 5G τεχνολογία.

Εν καιρώ, αυτό θα εξοικονομήσει χρήματα στην Apple, η οποία έως τώρα χρεωνόταν περίπου 30 δολάρια για το modem ενός τηλεφώνου και επιπλέον 7,5 δολάρια για τα δικαιώματα της Qualcomm. Επιπρόσθετα, η ενεργειακή απόδοση ενός ενσωματωμένου modem στο chipset (όπως για παράδειγμα ισχύει στα τσιπ Snapdragon, Exynos και Kirin) είναι καλύτερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης