Σύμφωνα με αναφορές, η Apple απέλυσε έναν μηχανικό της, έπειτα από video που έγινε viral και είχε ανέβει στο YouTube από την κόρη του. Η Brooke Amelia Peterson είχε αναρτήσει ένα vlog πό την περασμένη εβδομάδα, το οποίο περιλάμβανε ένα ταξίδι στις εγκαταστάσεις της Apple για να επισκεφθεί τον πατέρα της, όπου είδε και το ακυκλοφόρητο ακόμα iPhone X. Το video της Peterson πολύ γρήγορα άρχισε να διαδίδεται από τεχνολογικά sites και γρήγορα έγινε viral.

H Peterson σε επόμενο video αναφέρει ότι ο πατέρας της απολύθηκε εξαιτίας του βίντεο που ανέβασε η ίδια και σε ένα δεύτερο βίντεο, μέσα σε κλάματα, εξηγεί ότι ο πατέρας της παραβίασε τον κανονισμό της εταιρείας, όταν επέτρεψε στην κόρη του να μαγνητοσκοπήσει το νέο κινητό της Apple εντός των εγκαταστάσεων. Η Apple φυσικά ζήτησε από την Peterson να κατεβάσει το video από το YouTube, αλλά προφανώς ήταν πολύ αργά ήδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί να φαίνεται για μια αθώα παρουσίαση, όμως υπάρχει λόγος για τους κανονισμούς, καθώς το βίντεο περιλαμβάνει υλικό από συσκευή υπαλλήλου που χρησιμοποιεί ειδικούς κωδικούς ασφαλείας. Επιπρόσθετα φαίνεται ένα σημείωμα στο κινητό, το οποίο περιλαμβάνει κωδικές ονομασίες ακυκλοφόρητων ακόμα συσκευών της Apple. Η μαγνητοσκόπηση στις εγκαταστάσεις της Apple απαγορεύεται ρητά, άρα πρόκειται για σαφή παραβίαση του κανονισμού.

Στο παρελθόν έχουμε δει και αντίστοιχες περιπτώσεις απολύσεων. Ένας υπάλληλος της Microsoft έχει απολυθεί έπειτα από ανάρτηση του γιού του με το ακυκλοφόρητο ακόμα τότε Xbox 360. Ο υπάλληλος της Apple δούλευε στην εταιρεία εδώ και 4 χρόνια περίπου και κατασκεύασε τo RF του iPhone, αλλά και το σχεδιασμό του κυκλώματος για το ασύρματο δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης