Είναι γνωστό ότι η Apple έψαχνε εναλλακτική για τις οθόνες της Samsung που χρησιμοποιούσε στα κινητά της, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά, που υπάρχει κάποια επιβεβαίωση από έγκυρη πηγή. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple έχει ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό και την παραγωγή δικών της οθονών για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας “μυστικές” εγκαταστάσεις κοντά στα κεντρικά γραφεία της, στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple θα κάνει χρήση της νέας τεχνολογίας MicroLED, που υπερτερεί έναντι των OLED, η οποία είναι ταυτόχρονα πολύ πιο ακριβή. Η Apple ήδη έχει αρχίσει τις επενδύσεις πάνω στην MicroLED τεχνολογία από το 2014, που απέκτησε τη LuxVue Technology, μια start-up, η οποία θεωρείται πρωτοπόρος της MicroLED τεχνολογίας. Έως τώρα αναμενόταν να παρουσιαστούν οι πρώτες MicroLED οθόνες στα Apple Watch, αλλά δεν έχει συμβεί ακόμα κάτι τέτοιο.

Οι οθόνες MicroLED είναι πιο λεπτές, πιο φωτεινές και με μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με τις OLED. Σύμφωνα με πηγές, η Apple βρίσκεται σε προηγμένα στάδια της παραγωγής των οθονών. Ακόμα κι έτσι όμως, οι οθόνες αναμένεται να μπουν σε μαζική παραγωγή από το 2019 ή το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές αναφέρουν ότι οι δυσκολίες στην κατασκευή των MicroLED οθονών οδήγησαν την εταιρεία στο να εξετάσει το ενδεχόμενο της παύσης της παραγωγής, όμως φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Apple κατάφεραν και ξεπέρασαν κάποια σημαντικά εμπόδια και πλέον έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς την μαζική παραγωγή.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης