Ένα θέμα, το οποίο δεν αναφέρεται συχνά, αλλά αποτελεί μέρος της πραγματικότητας είναι η βιομηχανική κατασκοπεία, ειδικότερα στο τομέα των κινητών. Η ευγενής άμιλλα δεν μπορεί να βοηθήσει και πολύ στη συγκεκριμένη κατηγορία με τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, γι’ αυτό απ’ ότι φαίνεται κάποιοι επιλέγουν άλλες οδούς…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι σχεδιαστές της Huawei συνελήφθησαν, καθώς διέρρευσαν εμπιστευτικά δεδομένα στην επίσης κινεζική ανταγωνιστική εταιρεία LeEco. Η LeEco έχει εστιάσει στην αγορά της Αμερικής πουλώντας smartphones σε ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράλληλα εργάζονται και σε άλλους τομείς όπως “έξυπνα ποδήλατα” και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάμεσα σε άλλα.

Η Huawei ήδη υπέβαλλε μήνυση στους υπαλλήλους που διέρρευσαν τα δεδομένα, ενώ η LeEco αρνείται ότι έλαβε οποιαδήποτε πληροφορία από αυτούς. Παράλληλα, επανέρχεται και άλλο ένα θέμα στην επιφάνεια: η Huawei επιμένει ότι η LeEco έκλεψε δύο τεχνολογικές πατέντες για έναν σχεδιασμό κεραίας και μία για ένα smartwatch για παιδιά. Η πρόσφατες συλλήψεις αποτελούν ακόμα ένα αγκάθι στη σχέση των δύο εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης