Του Παύλου Κρούστη

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες smartphone της χρονιάς είναι το Huawei P30. Οι lifestyle ναυαρχίδες του κινεζικού κολοσσού μόλις έκαναν την επίσημη εμφάνισή τους στο Παρίσι, όπου και βρίσκεται το zougla.gr για να σας μεταφέρει όλες τις πληροφορίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη είχαν διαρρεύσει αρκετές πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των συσκευών που τελικά είδαμε, με τις δυνατότητες της κάμερας όμως, που είναι και το κομβικότερο ίσως σημείο, μόλις τώρα να κάνουν την εμφάνισή τους. Γνωρίζαμε ότι θα δούμε τους κανόνες της φωτογραφίας για τα κινητά να γράφονται ξανά, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς τον τρόπο. Προτού φτάσουμε όμως εκεί, ας ρίξουμε μια ματιά και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μπροστινό μέρος του P30 Pro έχει αλλάξει ιδιαίτερα σε σχέση με το P20 και πλέον έχουμε κυρτή AMOLED οθόνη στις 6,47 ίντσες με ανάλυση FullHD+ και αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη, που είναι μάλιστα ο ταχύτερος που έχουμε δει ως τώρα, όπως υποστηρίζει η εταιρεία.

Η οθόνη αυτήν τη φορά επίσης λειτουργεί και ως ηχείο. Πρόκειται για δεύτερης γενιάς τεχνολογία που παράγει βαθύτερο ήχο με λιγότερες διαρροές. Αυτό σημαίνει φυσικά ότι δεν έχουμε πλέον stereo ηχεία, αλλά μόνο ένα στο κάτω μέρος.

O επεξεργαστής είναι στα 7nm και είναι ο Kirin 980, που είδαμε για πρώτη φορα στη σειρά Mate 20. Παράλληλα έχει και την ίδια φόρτιση με το Mate 20, με μπαταρία 4,200mAh και φόρτιση έως και 40W SuperCharge. Επιπλέον υποστηρίζει και ασύρματη στα 15W. H πιστοποίηση για νερό και σκόνη είναι η βέλτιστη και είναι IP68, ενώ διαθέτει γυαλί μπρος και πίσω. Συνοδεύεται από 6/8GB RAM και έως 512GB RAM. Η εγκοπή στο επάνω μέρος έχει μειωθεί και έχει γίνει πλέον dewdrop (μορφή σταγόνας), έτσι η selfie κάμερα πιάνει τον ελάχιστο δυνατό χώρο.

Φυσικά, το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος: οι κάμερες. Η selfie είναι στα 32MP με βελτιωμένο bokeh εφέ και σαφή ανανέωση χάρη στο νέο λογισμικό.

Οι καινοτομίες έρχονται με τις πίσω κάμερες που φέρνουν την Huawei για μία ακόμα φορά σε ηγετική θέση, με απίστευτες βελτιώσεις τόσο για φωτογραφίες, όσο και για βίντεο.

Διαθέτει τρεις κάμερες και έναν TOF (time of flight) αισθητήρα. Η μία κάμερα είναι περισκοπική στα 8MP με οπτικό zoom 5x. Για πρώτη φορά έχουμε διπλή οπτική σταθεροποίηση (OIS) που συνδυάζεται με την παράλληλα με την AIS της HUAWEI και χάρη σε όλα αυτά βλέπουμε πολλά από τα “μαγικά” χαρακτηριστικά της κάμερας.

Η Sony παρέδωσε έναν custom αισθητήρα στα 40MP με RYYB φίλτρα για πρώτη φορά αντί για RGGB για ακόμα καλύτερη απόδοση σε νυχτερινές λήψεις με το maximum ISO να είναι δυο φορές υψηλότερο από αυτό του Mate 20 Pro, ενω πλέον το διάφραγμα είναι και f/1.6. Επιπλέον στo P30 Pro υπάρχει και υπερευρυγώνιος στα 20MP (16mm) με autofocus.

Κι αν επεκταθήκαμε πολύ με τεχνικές λεπτομέρειες, για να το κάνουμε πιο απλό: το P30 Pro πιθανώς να εξαλείφει κάθε ανάγκη για φλας πλέον, αφού ακόμα και σε συνθήκες απόλυτης έλλειψης φωτισμού, αποδίδει απίστευτα. Το δεύτερο άκρως εντυπωσιακό σημείο που αξίζει να σταθούμε είναι το ανεπανάλληπτο 50x ψηφιακό zoom του, που χρησιμοποιεί το 5x οπτικό και το 10x υβριδικό. H σύγκριση που είδαμε ζωντανά δεν αφήνει περιθώριο στον ανταγωνισμό.
 

Τιμές και διαθεσιμότητα

Τα P30 και P30 Pro είναι ήδη διαθέσιμα για προ-παραγγελία και μάλιστα αν παραγγείλετε από σήμερα 26 Μαρτίου έως και 1η Απριλίου θα λάβετε δώρο και το νέο Huawei Watch GT Active.

To Huawei P30 και το P30 Pro είναι διαθέσιμα σε 3 χρώματα: Μαύρο, Aurora και Breathing Crystal.

  • Huawei P30 – 128GB: €749
  • Huawei P30 Pro – 256GB: €1.049
  • Huawei P30 Pro – 128GB: €949 (διαθέσιμο από τις 15 Απριλίου)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης