Του Παύλου Κρούστη

Επικρατεί μια μικρή σύγχυση για το αν δέχονται όλες οι νέες συσκευές της Huawei όλες τις εφαρμογές, είτε αυτές είναι διαθέσιμες στο επίσημο AppGallery της εταιρείας, είτε μπορούμε εμείς να τις εγκαταστήσουμε με άλλο τρόπο. Μπορούμε να απαντήσουμε πως ναι, είναι εφικτό να εγκαταστήσετε όποια Android εφαρμογή θέλετε, είτε αυτή υπάρχει ήδη στο AppGallery, είτε όχι, είτε απαιτεί Google Services, είτε όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να επισημάνουμε ότι όλες οι συσκευές της εταιρείες που κυκλοφόρησαν μέχρι και τα τέλη του 2019, όπως είναι για παράδειγμα το Huawei Nova 5T, διαθέτουν και θα συνεχίσουν να διαθέτουν Google Services με όλες τις ενημερώσεις, ενώ έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν άμεσα με τις εφαρμογές της Google και όποια άλλη εφαρμογή υπάρχει στο επίσημο Android store, που είναι το Google Play Store.
 

Οι συσκευές της εταιρείας που κυκλοφόρησαν το 2020, δηλαδή το αναδιπλούμενο Huawei Mate Xs, ολόκληρη η σειρά P40 (P40 lite E, P40 lite, P40, P40 Pro), αλλά και το MatePad Pro διαθέτουν μεν Android λειτουργικό, χωρίς όμως Google Services. Κι ενώ υπάρχει το AppGallery που χρησιμοποιεί τα Huawei Mobile Services, ίσως κάποιος χρήστης δεν βρει εκεί ακόμη την εφαρμογή που ψάχνει, καθώς το κατάστημα της Huawei ξεκίνησε πρόσφατα την πορεία του, συνεχώς εμπλουτίζεται και φέρνει όλο και περισσότερες εφαρμογές, ενώ μάλιστα έχει δοθεί προτεραιότητα στις δημοφιλέστερες για την κάθε χώρα.
 

Σε αυτό το σημείο ερχόμαστε να δώσουμε τη λύση με δυο διαφορετικές μεθόδους:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1) μια πιο απλή, που είναι το “More Apps“, στο οποίο μπορείτε να βρείτε σχεδόν όλες τις εφαρμογές που χρειάζεστε (διαβάστε εδώ περισσότερα) και
2) μια δεύτερη λίγο πιο χρονοβόρα, που όμως προσθέτει τις λειτουργίες της Google αν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτές.
 

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε αναλυτικά τη διαδικασία από τη στιγμή που ανοίγουμε για πρώτη φορά το κινητό μας, δηλαδή από τη στιγμή που το έχουμε βγάλει από το κουτί του μέχρι το τέλος, το σημείο δηλαδή που έχουμε προσθέσει τις εφαρμογές και υπηρεσίες που χρειαζόμαστε. Για όσους απαιτούν την πιο απλή λύση, μπορούν να δουν στο βίντεο πώς εγκαθιστούμε και χρησιμοποιούμε το MoreApps. Για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν τα Google Services στο Huawei κινητό τους, μπορούν να δουν ακριβώς και πάλι τη διαδικασία στη συνέχεια του βίντεο.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης