Η διαμάχη της Huawei με την αμερικανική κυβέρνηση δεν φαίνεται να τελειώνει και κατά συνέπεια η κινεζική εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να συνεργαστεί με άλλες αμερικανικές, όπως είναι η Google. Αν και η Huawei μπορεί να χρησιμοποιήσει την open-source έκδοση του Android στις συσκευές της, δεν θα μπορεί να λανσάρει νέες με τις υπηρεσίες της Google.
 

Σκοπός τους είναι να ενδυναμώσουν τα δικά τους Huawei Mobile Services και το App Gallery, την αντίστοιχη εφαρμογή με το Google Play Store, που διανέμει τις εφαρμογές για τις συσκευές της εταιρείας. Μάλιστα, έχει επενδύσει σημαντικό ποσό για την ανάπτυξη εφαρμογών του οικοσυστήματός της και εργάζεται σκληρά για να αναπτύξει εναλλακτικές εφαρμογές από αυτές της Google, όπως είναι για παράδειγμα το Google Maps.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Huawei θα συνεργαστεί με την ολλανδική TomTom για να δημιουργήσουν εφαρμογές, που θα χρησιμοποιούν τους χάρτες της εταιρείας, πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους και λογισμικό πλοήγησης. Εκπρόσωπος της TomTom επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία είχε κλείσει πριν κάποιο αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, αλλά δεν είχε δημοσιοποιηθεί.

Το μοντέλο που χρησιμοποιεί το TomTom Maps βασιζόταν έως τώρα σε συνδρομή και έκανε χρήση συγκεκριμένου hardware. Διαθέτει και λειτουργία φωνητικών εντολών για τις οδηγίες στον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς θα ενσωματωθούν αυτές οι λειτουργίες στη νέα εφαρμογή που ετοιμάζουν οι δυο εταιρείες για τις συσκευές Huawei, όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια δωρεάν βασική έκδοση.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης