Η Huawei παρουσίασε στο Huawei Developer Conferece 2020, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, μια σημαντική αναβάθμιση για το HarmonyOS, το οποίο πλέον είναι το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα εφαρμογών στον κόσμο και θα γίνει διαθέσιμο για τα smartphones μέσα στο 2021.

Ο Richard Yu, επικεφαλής του Consumer Business Group της Huawei, δήλωσε ότι το HarmonyOS 2.0 κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη ανάπτυξη της συνδεσιμότητας στο οικοσύστημα, με τη δοκιμαστική έκδοση (beta) για προγραμματιστές να κυκλοφορεί σήμερα (10 Σεπτεμβρίου) για smartwatch και τηλεοράσεις και ένα SDK για smartphone να κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναβάθμιση καθιστά την πλατφόρμα πλήρως open source, είπε ο Yu. Λειτουργεί επί του παρόντος σε συσκευές με μνήμη RAM έως και 128MB, με επέκταση έως 4 GB προγραμματισμένη για τον Απρίλιο του 2021 και μια επιπλέον αναβάθμιση να έρχεται τον Οκτώβριο του 2021.

Ο Yu εξήγησε ότι η αναβάθμιση δεν έχει σχεδιαστεί ως απλή αντικατάσταση των τρεχόντων λειτουργικών συστημάτων των smartphones, αλλά προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης κατανεμημένων δεδομένων, αλλά και περαιτέρω δυνατοτήτων ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το HarmonyOS παρουσιάστηκε τον Αύγουστο του 2019 ως αντίμετρο για τους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ σε hardware και software. Έκτοτε, η Huawei με διάφορες ενέργειες προσελκύει προγραμματιστές για την ανάπτυξη των Huawei Mobile Services (HMS) και εφαρμογών για το App Gallery.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, ο Yu είπε ότι η εταιρεία έφτασε τις 105 εκατομμύρια αποστολές σε smartphones στο πρώτο εξάμηνο και τα έσοδα των καταναλωτικών μονάδων έφτασαν τα 256 δισεκατομμύρια CNY (37,4 δισεκατομμύρια δολάρια). “Η επιχείρησή μας αναπτύσσεται γρήγορα, με ορισμένα τμήματα να βλέπουν ανάπτυξη ακόμη και 100%”, ανέφερε ο Yu.

Τα HMS μετρούν αυτήν τη στιγμή 1,8 εκατομμύρια προγραμματιστές παγκοσμίως, με 490 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε 170 χώρες και 96.000 διαθέσιμες εφαρμογές.

Ο Wang Chunglu, Πρόεδρος του software engineering για τη μονάδα καταναλωτών, δήλωσε ότι μετά την ανάπτυξη της κοινότητας προγραμματιστών και την ανάθεση περισσότερων από 5.000 μηχανικών στην πλατφόρμα, η Huawei «έχει πλέον την αυτοπεποίθηση να δηλώσει ότι είμαστε developer οικοσυστήματος κι έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε με προγραμματιστές από όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία».

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης