Το τμήμα των smartphones της LG κόστισε πολλά στην εταιρεία το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς που πέρασε. Παρά την πτώση των πωλήσεων, η LG επιμένει να στηρίζει το τμήμα των smartphones. Το τελευταίο τρίμηνο του 2016 η εταιρεία υπέστη σημαντικό πλήγμα, χάνοντας 223,98 εκ. δολάρια, κυρίως εξαιτίας του τμήματος των κινητών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία επίσης κατηγορεί το τμήμα των εξαρτημάτων για αυτοκίνητα, μέσω του οποίου είχε ζημιά κοντά στα 12 εκ. δολάρια. Όμως, για το συγκεκριμένο τμήμα υπήρχε μεγάλο κόστος για την έρευνα και την ανάπτυξη και έτσι αντιμετωπίζεται με αισιοδοξία.

Δυστυχώς, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο όμως για το τμήμα των κινητών. Το V20 προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το G5, το οποίο απέτυχε παταγωδώς, ήταν ο κύριος παράγοντας αυτού του πλήγματος για την LG.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H LG είναι αποφασισμένη να συνεχίζει να κατασκευάζει κινητά, ενώ το G6 αναμένεται να παρουσιαστεί τέλη Φλεβάρη στην έκθεση MWC. Η εταιρεία σκοπεύει να λανσάρει κι άλλες συσκευές «ευρύτερης κατανάλωσης» μες στη χρονιά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης