Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Huawei μπορεί να επλήγησαν έπειτα από την αμερικανική απαγόρευση, όμως παρόλα αυτά η εταιρεία κατάφερε το ακατόρθωτο: η Huawei έγινε ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τη Samsung τον Απρίλιο του 2020, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, Counterpoint Research.
 

H Counterpoint επιβεβαίωσε ότι το μερίδιο της Huawei για τον Απρίλιο έφτασε το 19%, με τη Samsung να φτάνει το 17%. Η επιτυχία της Huawei είναι πιθανό να οφείλεται στην αντίδραση στην αμερικανική απαγόρευση, καθώς πλήθος Κινέζων χρηστών στράφηκε με μεγαλύτερο ζήλο στις συσκευές εγχώριας παραγωγής, έπειτα από τις κινήσεις του Προέδρου Τραμπ. Ειδικότερα στην Κίνα, οι πωλήσεις της Huawei κατά τα πιο πρόσφατα τρίμηνα δείχνουν σημαντική άνοδο. Από την άλλη, η πανδημία επηρέασε σαφώς τις πωλήσεις της Samsung στην Ινδία, τις ΗΠΑ, τη λατινική Αμερική και μερικώς στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καραντίνα επηρέασε αρνητικά τη γενική ζήτηση για smartphones, όμως η οικονομία της Κίνας παρόλα αυτά που άρχισε να ανακάμπτει πιο νωρίς από τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα στον Μάρτιο δηλαδή, έδωσε την απαραίτητη ώθηση στις συσκευές της Huawei.

Αναμένουμε να δούμε και τα επόμενα αποτελέσματα και αν θα καταφέρει η εταιρεία να συνεχίσει να διατηρεί την πρώτη θέση, με τη σταδιακή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης