Η Google ετοιμάζει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες για την εφαρμογή “Fit” που είναι διαθέσιμη στα τηλέφωνα της εταιρείας, Google Pixel.

Θα μπορείτε να βάλετε το δάχτυλό σας στην πίσω κάμερα του κινητού για να μετρήσει τους παλμούς σας. Αυτό μπορεί να το πετύχει εντοπίζοντας τη διαφορά στο χρώμα του δακτύλου σας, που αλλάζει με την κυκλοφορία του αίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα μπορεί να μετρήσει τον ρυθμό της αναπνοής σας με τη selfie κάμερα, καθώς τοποθετείτε τον εαυτό σας σε ένα πλαίσιο για να σας παρακολουθήσει. Η εφαρμογή θα παρακολουθήσει την κίνηση του στέρνου σας και θα εντοπίσει τον ρυθμό κατά αυτόν τον τρόπο. Εκπρόσωπος της Google ανέφερε ότι οι γιατροί μετρούν τον ρυθμό αναπνοής κατά τον ίδιο τρόπο και η τεχνική μηχανικής εκμάθησης της εταιρείας προσπαθεί να το προσομοιώσει.
 

Ο εκπρόσωπος της Google συνέχισε λέγοντας ότι “πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν την πολυτέλεια να αγοράσουν επιπλέον συσκευές, όπως για παράδειγμα wearables, αλλά θα μπορούν θα πάρουν μετρήσεις με πλέον με το κινητό τους”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εσωτερικές έρευνες της Google, η λειτουργία του ρυθμού αναπνοής έχει ακρίβεια μίας αναπνοής/λεπτό, για άτομα με ή χωρίς προβλήματα υγείας. Η ακρίβεια για τη λειτουργία της μέτρησης καρδιακών παλμών έχει απόκλιση έως 2%. Οι δοκιμές έγιναν σε άτομα με διαφορετικό χρώμα δέρματος και η ακρίβεια ήταν σταθερή.
 

Ενδεχομένως η εταιρεία να κάνει διαθέσιμη τη λειτουργία και σε άλλα τηλέφωνα, πέρα από τα δικά της, στο μέλλον, όμως προς το παρόν θα ξεκινήσει από τα Pixel.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης