Κάποιοι νέοι κάτοχοι του νέου Google Pixel 2 XL φαίνεται να αντιμετωπίζουν προβλήματα με burn-in της οθόνης. Ο συντάκτης του Android Central, Alex Dobie, ήταν ο πρώτος που ανέφερε κάτι τέτοιο, ο οποίος χρησιμοποιούσε τη συσκευή του ήδη μια εβδομάδα. Στη δική του περίπτωση φαίνεται να έχει γίνει burn-in στα navigation buttons.

Η Google ανέφερε ότι ήδη εξετάζει το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το burn-in είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει τις OLED οθόνες και στην ουσία το πρόβλημα είναι ότι παραμένει στην οθόνη κάποιο είδωλο στατικής εικόνας, έπειτα από παρατεταμένη παραμονή της συγκεκριμένης εικόνας. Συνήθως κάτι τέτοιο αποφεύγεται με τα κινούμενα screensavers ή με κάποιες τεχνικές των κατασκευαστών, που μετακινούν μερικά pixels ανά διαστήματα, χωρίς να είναι κάτι ορατό στο ανθρώπινο μάτι.

Ακόμα δεν είναι γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάτι αντίστοιχο για τα Pixel 2 μοντέλα. Το Google Pixel 2 κατασκευάζεται από την HTC, ενώ το Google Pixel 2 XL από την LG.

Εκτός από το burn-in πρόβλημα στο Pixel 2 XL, φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα και στο απλό Pixel 2. Συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών αναφέρει ότι οι συσκευές τους παράγουν έναν υψίσυχνο ήχο, αλλά και κάτι που ακούγεται σαν “κλικ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα αναφέρουν στα επίσημα forum του Pixel:
“Όποτε ξεκλειδώνω το τηλέφωνο, ακούω έναν συνεχή ήχο που μοιάζει με τον ήχο που κάνει ο δευτερολεπτοδείκτης ενός ρολογιού χεριού, αν ακουμπήσω το αυτί μου στο τηλέφωνο. Δεν ακούγεται όταν η οθόνη είναι ανενεργή, ούτε όταν είναι ενεργή, αλλά το τηλέφωνο κλειδωμένο.”

Η επανεκκίνηση, η επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, η ρύθμιση για λειτουργία πτήσης και η ασφαλής λειτουργία δεν επηρεάζουν το συγκεκριμένο θέμα, αλλά κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι η απενεργοποίηση του NFC σταματά τον περίεργο ήχο. Ο υψίσυχνος θόρυβος όμως συνεχίζεται.

Η Google δεν ανέφερε κάτι για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ένα άτομο από την ομάδα υποστήριξης ανέφερε ότι θα έρθει fix την επόμενη εβδομάδα. Οι χρήστες μπορούν να έρθουν σε επαφή με την εταιρεία για να συζητήσουν και την πιθανότητα αντικατάστασης.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης